Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα

Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Ενίσχυση βοριάδων. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα την Τρίτη

  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο

 

Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Στη δυτική Ελλάδα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 7με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 17 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική συννεφιά με βροχές

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με τοπικές βροχές το πρωί

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 30/11/2003 είχαμε υδροσίφωνα στο Σαρωνικό. Το 2010 σημειώνονται 29 με 30°C μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη, πλημμύρες στα Ιωάννινα, κλείνει η Εγνατία στο ύψος της πόλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα