Χιόνια στα ορεινά της Αττικής από το βράδυ – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Διαβάζεται σε 7'
parnitha
Χιόνια στην Πάρνηθα (φωτογραφία αρχείου) ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ / EUROKINISSI

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας με τοπικές βροχές, καταιγίδες ακόμα και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού Αττικής.

Στον “πάγο” έχει μπει η χώρα τα τελευταία 24ωρα και παρά τον ήλιο οι θερμοκρασίες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ήδη στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία σημειώθηκαν χιονοπτώσεις “ντύνοντας στα λευκά” πολλές περιοχές, χωρίς ευτυχώς να παρουσιαστούν προβλήματα.

Όπως φαίνεται όμως τα έντονα φαινόμενα θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (11/10), ενώ από το απόγευμα της Κυριακής αναμένονται βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Πιο συγκεκριμένα, βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στη Κρήτη και σε τμήματα της Μακεδονίας οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις δυτικές και νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πίνδο και στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ορεινά της Στερεάς Ελλάδας.

Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (11/12) θα περιοριστούν στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και έως το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Ιδιαίτερα για τον νομό Αττικής, αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 10/12 έως το πρωί της Δευτέρας (11/12). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Βροχές θα σημειωθούν στη δυτική και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία και τα θαλάσσια-παράκτια των υπόλοιπων περιοχών. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και κατά τόπους στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βόρειοι.
Θερμοκρασία: Έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα στα ορεινά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν βροχές και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στις Κυκλάδες τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες τη νύχτα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Από αργά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από τη νύχτα θα είναι τοπικά έντονες.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 15 βαθμούς στα βόρεια και έως 19 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν από αργά το απόγευμα στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 13 βαθμούς και στις Σποράδες έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα έντονα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-12-2023

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στη νότια χώρα, καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί. Θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ μόνο στα νότια τμήματα του Αιγαίου έως το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -01 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 05 έως 16 με 18 βαθμούς, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Έως και τις πρωινές ώρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα θαλάσσια-παράκτια και στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στη συνέχεια γενικά αίθριος και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Έως τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στη συνέχεια σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 και τοπικά στα νότια 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους έντονες στην ανατολική Πελοπόννησο έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 στα νότια έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα ανατολικά τμήματα έως και τις πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός στις Κυκλάδες θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές έως και τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά έντονες έως και τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νοτιότερα νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα