Χωρισμένη στα δύο η χώρα: Στα βόρεια κακοκαιρία, στην Κρήτη πανευρωπαϊκό ρεκόρ ζέστης

Διαβάζεται σε 3'
kairos
Ηλιοφάνεια ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Την ίδια στιγμή που σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι, η Κρήτη κατέγραψε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Μετεωρολογικά χωρισμένη στα δύο βρίσκεται η χώρα μας, καθώς ενώ εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα βόρεια από το μεσημέρι του Σαββάτου (4/11), η Κρήτη κατέγραψε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με το meteo.gr, λόγω της διέλευσης του ψυχρού μετώπου από τη χώρα μας, μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, εκδηλώθηκε μεγάλο πλήθος φαινομένων με σημαντική γεωγραφική διασπορά. Τα φαινόμενα συνοψίζονται στον παρακάτω πίνακα:

meteo.gr

Την ίδια στιγμή, όμως, 51 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 30 βαθμών. Η μεγαλύτερη εξ αυτών σημειώθηκε στο Σίσι Λασιθίου, όπου οι 35,1 βαθμοί που καταγράφηκαν, αποτελούν Πανευρωπαϊκό Ρεκόρ Νοεμβρίου.

H πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 05-11-2023

Τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και το βράδυ πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φθάσει τους 19 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 με 25 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 06-11-2023

Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά μέχρι 6 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

  • ΤΡΙΤΗ 07-11-2023

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα