Αρπαγή 6χρονου: Έληξε το Amber Alert με απόφαση Εισαγγελέα

Αρπαγή 6χρονου: Έληξε το Amber Alert με απόφαση Εισαγγελέα
Περιπολικό της αστυνομίας EUROKINISSI

Σταματάει το Amber Alert, με εντολή της Εισαγγελέως, για την εξαφάνιση του 6χρονου από την Κηφισιά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού το αγόρι εθεάθη σε κάμερες του αεροδρομίου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, με γραπτή εντολή της Εισαγγελέως έληξε το Amber Alert για την εξαφάνιση του 6χρονου αγοριού από την Κηφισιά.

Όσον αφορά το κατά πόσο το παιδί βρίσκεται πράγματι στην Νορβηγία, ο Κώστας Γιαννόπουλος επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού επεσήμανε “Για να δίνει η Εισαγγελέας μια τέτοια εντολή σίγουρα έχει κάποια πληροφόρηση, κάποια δεδομένα. Εμείς δεν τα γνωρίζουμε”.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος επικαλέστηκε δικές του πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, το παιδί εθεάθη σε κάμερες στο αεροδρόμιο “και μάλιστα με καπέλο”, όπως είπε.

Όσο για το ποιος το συνόδευε, είπε ότι επρόκειτο για τον θείο του.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τετάρτης, σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία ύστερα από την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Για την περίπτωσή του ενεργοποιήθηκε άμεσα «Amber Alert» ενώ το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησαν τη διενέργεια έρευνας.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι, τον Νορβηγό πατέρα και την Ελληνίδα μητέρα του παιδιού που βρίσκονταν σε διάσταση τα τελευταία 3 χρόνια και το παιδάκι έμενε στο σπίτι της μητέρας του, στην Κηφισιά.

Το βράδυ της Τρίτης και ενώ το παιδί ήταν μόνο του στο σπίτι με την γιαγιά του, ένας άγνωστος ψηλός άντρας που φορούσε κουκούλα, χτύπησε το κουδούνι και όπως άνοιξε την πόρτα το ίδιο το παιδί που ήταν δίπλα, ο δράστης κατευθείαν το άρπαξε και έφυγαν, δίχως η γιαγιά του να προλάβει να αντιδράσει.

Σε κατάσταση σοκ η γιαγιά κάλεσε την Αστυνομία και ανέφερε το περιστατικό, ενώ άμεσα έγιναν ενέργειες για να ειδοποιηθεί το αεροδρόμιο και όλες οι έξοδοι της χώρας, ώστε να αποτραπεί η έξοδος του παιδιού από την χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα