Canadair: Η πρόσκρουση σε δέντρο που προκάλεσε τη συντριβή

Canadair: Η πρόσκρουση σε δέντρο που προκάλεσε τη συντριβή
Συντρίμμια από τη συντριβή Canadair στην Κάρυστο EVIATHEMA.gr/EUROKINISSI

Η πρόσκρουση του δεξιού φτερού του Canadair σε δέντρο, με αποτέλεσμα να αποκοπεί ο δεξιός πλωτήρας, αποδείχτηκε μοιραία, καθώς οι δύο πιλότοι που επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους.

Νεότερες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με τη συντριβή του Canadair κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο πιλότοι, ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς, 34 ετών – Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και με βάση το οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί, το αεροσκάφος τη στιγμή που έκανε την προσβολή της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου και στη φάση της άφεσης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος.

Πρόκειται, όπως επιβεβαίωσε και η Πολεμική Αεροπορία, για ένα CL-215 με πλήρωμα δύο χειριστές της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, για τον εντοπισμό και τη διάσωση των οποίων από την αρχή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούσαν στην περιοχή, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της συντριβής











Βίντεο από την επιχείρηση στο σημείο της συντριβής






Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα