Δολοφονία Άλκη: Απολογούνται από αύριο οι 8 συλληφθέντες

Δολοφονία Άλκη: Απολογούνται από αύριο οι 8 συλληφθέντες
Μεταφορά των κατηγορούμενων στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης SOOC

Στα δικαστήρια αναμένεται να οδηγηθούν από την Τετάρτη οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορίες για τις οποίες διώκονται.

Στα δικαστήρια αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή οι οκτώ συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου, οι οποίοι έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν την Κυριακή, διώκονται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη INTIME

Δολοφονία Άλκη: Ο 21χρονος Έλληνας κρατούσε το δρεπάνι

Ο 21χρονος Έλληνας (και όχι ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής) ήταν ο δράστης που κρατούσε το φονικό όπλο (δρεπάνι) και χτυπούσε με μανία τον άτυχο 19χρονο Άλκη, όπως προέκυψε από την ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών σε συνδιασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις. Τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αναμένονται.

Ο συγκεκριμένος δράστης, τον οποίο “έδειξαν” οι υλόποιποι επτά κατηγρούμενοι, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν ξανά τις Αρχές. Πλέον, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής περιμένουν να δουν τι θα πουν στις απολογίες τους οι συλληφθέντες έναντι του Ανακριτή και πως θα διαχωρίσουν τους ρόλους τους οι ίδιοι.

Μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη INTIME

Σε Αθήνα και Αλβανία οι έρευνες για τους δύο καταζητούμενους

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης και για δύο ακόμα υπόπτους. Ο ένας είναι ένας Έλληνας 25 ετών, κάτοικος Αθηνών και ο δεύτερος είναι ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής που έχει διαπιστωμένα διαφύγει στη χώρα του.

Για τον πρώτο είναι ενήμερες οι Αρχές στην Αττική ενώ για τον δεύτερο θα γίνουν ενέργειες ώστε να γίνει διεθνές το ένταλμα και ενημερωθούν μέσω Interpol οι αλβανικές Αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψή του 20χρονου Αλβανού, ο οποίος είναι φίλος του 23χρονου πρώτου συλληφθέντα και είχαν από κοινού απασχολήσει τις Αρχές και για την παρόμοια επίθεση του 2019, επίσης στην περιοχή του Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό του μπαράζ των οκτώ συλλήψεων

Μετά από επίπονη και διαρκή έρευνα των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν όχι από αποτυπώματα αλλά από ανάλυση της άρσης τηλεπικοινωνιακού απορρήτου, βιντεοληπτικά υλικά, μαρτυρίες κλπ. όλοι οι εμπλεκόμενοι. Μόνο ένα αντικείμενο άλλωστε είχε βρεθεί στον χώρο και αυτό ήταν το μικρό δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε στην άγρια δολοφονία για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα για τυχόν γενετικά ευρήματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Από τις Αρχές εκδόθηκαν 10 εντάλματα σύλληψης και αρχικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις εκ των εμπλεκομένων, τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός, ηλικίας 23, 22, 20 και 21 ετών. Πέντε εκ των εμπλεκομένων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις οπαδικής βίας. Ο 22χρονος Έλληνας ήταν οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ιδιοκτησίας του πατέρα του, το οποίο βρέθηκε μάλιστα κρυμμένο σε αρκετή απόσταση από την οικία του αλλά στην ίδια περιοχή.

Αργότερα το απόγευμα, συνελήφθησαν τέσσερις ακόμη Έλληνες, δύο ηλικίας 21 ετών, ένας 20 και ένας 23 ετών. Μαζί με τον 23χρονο Αλβανό, οι συλληφθέντες πλέον είναι εννέα. Στην πλειονότητά τους οι συλληφθέντες κρύβονταν σε σπίτια φίλων τους για να διαφύγουν της σύλληψης και μόλις δύο βρέθηκαν στις οικίες τους.

Προφυλακιστέος ο 23χρονος – Τι είπε στην απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας ο 23χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Στην απολογία του ο 23χρονος φέρεται να κατονόμασε 10 άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, βρέθηκαν στον χώρο τυχαία.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το voria.gr, έμεινε στο γραφείο της 7ης ανακρίτριας περίπου δύο ώρες.

Όπως φέρεται να δήλωσε ήταν στο επεισόδιο, ήταν οδηγός του αυτοκινήτου αλλά ισχυρίστηκε πως δεν είχε ενεργή συμμετοχή στο επεισόδιο δηλαδή στον τραυματισμό και τον θάνατο του Αλκη.

«Δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε αλλά να εντοπίσουμε οπαδούς του Άρη και να τους εκφοβίσουμε. Είμαι μετανιωμένος», φέρεται να είπε.

Δολοφονία Άλκη: Τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, τονίζει η Ιατροδικαστής

Σοκαριστικά ήταν όσα είπε για το φόνο του 19χρονου Αλκη η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ

Η Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση τόνισε ότι “το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα”.

Οταν ρωτήθηκε για το αν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, απάντησε χαρακτηριστικά ότι “δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα”

Μίλησε, τέλος, και άλλο παρόμοιο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες ημέρες: Την ίδια εβδομάδα σημειώθηκε και άλλο περιστατικό εξίσου ανησυχητικό. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκε 14χρονο αγόρι από ομάδα ατόμων που το κυνήγησε. Δεν είχαμε χειρότερα για το έσωσε το προσωπικό του ξενοδοχείου, έξω από το οποίο το χτυπούσαν. Πρόκειται περί καθαρής τύχης. Τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι. Το είχαν κάτω το παιδί και το χτυπούσαν”.

Θύμα οπαδικής επίθεσης ένας εκ των θυτών

Τα αποτυπώματα και γενετικό υλικό του 21χρονου που κρατούσε το δρεπάνι βρέθηκαν πάνω στο φονικό εργαλείο αλλά και στα ρούχα του θύματος. Γενετικό υλικό του Αλκη βρέθηκε και πάνω σε στιλιάρια ενώ πάνω στα ρούχα του θύματος έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό των δραδτών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 21χρονος ο οποίος είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, είχε πέσει ο ίδιος θύμα οπαδικής βίας τον Ιανουάριο του 2021.

Τότε, χούλιγκαν αντίπαλης ομάδας τον είχαν μαχαιρώσει από δύο φορές στο κάθε πόδι ενώ του είχαν καταφέρει πολύ ισχυρά χτυπήματα σε όλο το σώμα με συνέπεια να κινδυνεύσει να χάσει το μάτι του. Ωστόσο, τότε το θύμα δεν θέλησε να αποκαλύψει την επίθεση.

Μετά το φόνο του Άλκη, η ομάδα των 11 ατόμων που συμμετείχε στην αποτρόπαια πράξη είχε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές οι οποίες όμως διακόπηκαν όταν έγινε γνωστό ότι το θύμα πέθανε.

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: “Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη”

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την κηδεία του παιδιού τους οι γονείς του Άλκη του βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν και να ζητήσουν να “θεραπευτεί το απόστημα, όχι να σπάσει” και “ολοι ενωμένοι να λύσουμε το θέμα”.

“Πρέπει να θεραπευτεί το απόστημα και όχι να σπάσει για καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας” δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ 3 ο πατέρας του Άλκη το μεσημέρι της Δευτέρας. “Εγώ είμαι ΠΑΟΚ και είμαι και Αρης. Θέλω όλοι ενωμένοι να λύσουμε το θέμα. Ζητώ και πάλι όλοι μαζί Αρης και ΠΑΟΚ να δώσουν ένα κοινό αγώνα όλοι ενωμένοι φίλαθλοι, παίκτες αλλά και πρόεδροι των ομάδων”, πρόσθεσε ο κ. Καμπανός.

Συμπλήρωσε οτι “το να σπάσεις ένα απόστημα με λερωμένα χέρια ξαναδημιουργεί το απόστημα. Πρέπει να θεραπευθεί και να βρει το φάρμακο η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος ενωμένος μαζί με την αστυνομία, την δικαιοσύνη για να λυθεί. Θέλω αυτό το γεγονός να ενώσει την πόλη στην οποία γεννήθηκα και αγαπώ, την αγαπούσα και την θεωρούσα την πιο όμορφη πόλη του κόσμου”.

“Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους” τονίζει η μητέρα του Αλκη μιλώντας για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Η κα Καμπανού περιγράφοντας της τελευταία της συνομιλία με τον γιο της είπε οτι στις 19.30 «μου τηλεφώνησε να δω τι κάνω. Την επόμενη μέρα έδινε μάθημα στο πανεπιστήμιο. Μου είπε θα έβγαινε μια βόλτα να φάει και μετά θα επέστρεφε σπίτι. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 3 τα ξημερώματα μας ειδοποίησε ο κουνιάδος μας. Είχα την ελπίδα ότι δεν είναι αλήθεια…”.

Όπως είπε η ίδια δεν έχει συναισθήματα αυτήν τη στιγμή. “Εύχομαι καμιά άλλη μάνα να μην βρεθεί στη θέση μου. Αυτό που μας έλεγε ο Άλκης είναι να αγαπάμε τον κόσμο. Ήξερε μόνο να αγαπά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα