Γυναικοκτονία στην Κω: Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος – Άλλαξε την κατάθεσή του

Γυναικοκτονία στην Κω: Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος – Άλλαξε την κατάθεσή του
Αναστάζια instagram @anastazja_pati

Μετά τη διώρη απολογία του ο 32χρονος βασικός ύποπτος για το φόνο της Αναστάζια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω.

Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Τι ψάχνουν στα νύχια της Αναστάζια

Αυτά τα ευρήματα που έχουν ίσως την απόλυτη σημασία για τις Αρχές στην παρούσα φάση, είναι τα ευρήματα των εργαστηρίων για τα νύχια του θύματος που δύνανται να «προδώσουν» τον δολοφόνο και τυχόν συνεργούς του, τα ευρήματα από το σεντόνι και την σακούλα με τα οποία την τύλιξαν και γενικά οι απαντήσεις από τις αναλύσεις που έχουν γίνει σε όσα δείγματα εστάλησαν από την οικία του 32χρονου, το σώμα του, του συγκατοίκου του κλπ., τα οποία αναμένονται σήμερα.

Σημειώνεται, πως οι αστυνομικοί με αφορμή την εύρεση της σορού της άτυχης κοπέλας, αφού για την κατηγορία της αρπαγής η υπόθεση έχει περάσει στην κύρια ανάκριση και δεν μπορούν να κάνουν κάτι, με νέο δεδομένο την ύπαρξη της σορού «τρέχουν» στην προανάκριση παράλληλη έρευνα και δικογραφία, για την «ανεύρεση πτώματος», όπου στο πλαίσιο του αυτοφώρου μπορούν να προβούν σε νέες προσαγωγές ακόμα και συλλήψεις μόλις τα στοιχεία προκύψουν, ενώ μπορούν να εξετάζουν ξανά τα άτομα που είχαν εξεταστεί για την πρώτη δικογραφία της «αρπαγής». Αυτός είναι ένας λόγος που ο συγκάτοικος οδηγήθηκε χθες εκ νέου στην Ασφάλεια της Κω για μία ακόμη εξέταση.

Αυτό που έχουν ως δεδομένο οι Αρχές από κάμερες είναι ότι ο 32χρονος πηγαίνει με την κοπέλα στο σπίτι του λίγο πριν τις 9 το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, από εκείνη την ώρα και μετά δεν φαίνεται να βγαίνει κανείς από μπροστά και τουλάχιστον μία ώρα μετά ακολουθεί ο συγκάτοικός του.

Δεν έγινε στο εγκαταλελειμμένο σπίτι η δολοφονία

Στο πλαίσιο των ερευνών που είχαν γίνει πριν την ανεύρεση της σορού ήταν και ο έλεγχος εγκαταλελειμμένων σπιτιών και κτιρίων στην γύρω περιοχή, ανάμεσά τους και ένα σπίτι κοντά στο έλος, το οποίο όμως βγήκε εντελώς από το «κάδρο».

Από την ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών δεν προκύπτει να έχει γίνει μετακίνηση προς το συγκεκριμένο σπίτι. Οι Αρχές διαψεύδουν πως πήραν αντικείμενα για έλεγχο από το συγκεκριμένο σπίτι, αφού η έρευνά του δεν έδειξε τυχόν εμπλοκή και δεν κρίθηκε απαραίτητο να ελεγχθεί και από κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών. Για ένα παπούτσι που έχει αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, αυτό προέρχεται από τον βάλτο που βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια.

Παραμένει λοιπόν, ως πιθανότερος τόπος τέλεσης του εγκλήματος το σπίτι του 32χρονου ή ο τόπος που βρέθηκε και μένει να διαπιστωθεί από την περαιτέρω έρευνα

Από την στιγμή που οι Αρχές εντόπισαν την σορό της άτυχης κοπέλας έχουν μπορέσει να κλειδώσουν και σε μία συγκεκριμένη περιοχή σε μία ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αναζητώντας στην ευρύτερη περιοχή τυχόν νέα βιντεοληπτικά υλικά, που αναλύουν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα