Ομαδικός βιασμός 15χρονου: Με ένταση και διαμαρτυρία των συνηγόρων ξεκίνησε η δίκη

Ομαδικός βιασμός 15χρονου: Με ένταση και διαμαρτυρία των συνηγόρων ξεκίνησε η δίκη
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 12 ανήλικοι κατηγορούμενοι, 8 αγόρια και 4 κορίτσια οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για ομαδικό βιασμό ανηλίκου, συμμετοχή σε συμμορία και κατοχή - διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Για άλλη μία φορά η ακατάλληλη αίθουσα που επιλέχθηκε για την εκδίκαση σοβαρής υπόθεσης στο Πρωτοδικείο, οδήγησε σε διαμαρτυρίες και καθυστέρηση της έναρξης της δίκης.

“Θύμα” του χωροταξικού αυτή την φορά, ήταν η δίκη για την υπόθεση του καταγγελόμενου ομαδικού βιασμού 15χρονου μαθητή με κατηγορούμενους 12 συνομήλικους του θύματος.

Η δίκη για την φρικιαστική υπόθεση, αν και είναι εμφανές ότι είναι πολυπρόσωπη, προσδιορίστηκε να ξεκινήσει σε πολύ μικρή αίθουσα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ζήτησαν να μεταφερθεί η δίκη σε άλλο χώρο. Εν μέσω έντασης το αίτημα των συνηγόρων – που κυριολεκτικά δεν είχαν χώρο να σταθούν – αρχικά δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Η αντίδραση των δικηγόρων ήταν άμεση καθώς με δήλωσή τους δήλωσαν ότι αποχωρούν από τα καθήκοντά τους, καταγγέλοντας τις συνθήκες που κλήθηκαν να λειτουργήσουν.

Δύο ώρες μετά, παραχωρήθηκε μεγαλύτερη αίθουσα στο κτίριο του Πρωτοδικείου στην οδό Δέγλερη και έτσι δικηγόροι, κατηγορούμενοι και παράγοντες της δίκης “μετακόμισαν” από την Ευελπίδων στην Αλεξάνδρας.

Η δίκη ξεκίνησε και θα συνεχιστεί στις επόμενες δικασίμους σε αίθουσες του Εφετείου, κεκλεισμένων των θυρών.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 12 ανήλικοι κατηγορούμενοι, οκτώ αγόρια και τέσσερα κορίτσια οι οποίοι δικάζονται για τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού ανηλίκου, της συμμετοχής σε συμμορία και της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού. Από αυτούς οι έξι είναι προσωρινά κρατούμενοι και συμπληρώνουν έξι μήνες κράτησης στις 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης το 15χρονο θύμα είχε κακοποιηθεί άγρια σεξουαλικά από συμμορία συνομήλικων του παιδιών σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Δυτική Αττική, στα τέλη του 2022. Η αγριότητα που βίωσε το αγόρι έγινε γνωστή, όταν οι πρωταγωνιστές της βίας, αποτύπωσαν σε βίντεο τα μαρτύρια που έκαναν στο θύμα, υλικό που άρχισε να κυκλοφορεί σε άλλους ανήλικους. Κάποια από τα παιδιά φαίνεται πως μίλησαν στους γονείς τους και το κουβάρι της φρίκης άρχισε να ξετυλίγεται.

Πρώτοι μάρτυρες στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι γονείς του 15χρονου αγοριού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα