Πάτρα: Πού οδηγεί η έρευνα για την Μαλένα και την Ίριδα
Για την Μαλένα ήδη υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας με ασφυκτικό θάνατο-Οι ισχυρισμοί της μητέρας στην απολογία της
- 07 Απριλίου 2022 17:37
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, στον απόηχο των εξελίξεων από την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, στις φυλακές Κορυδαλλού, για την ανθρωποκτονία σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας.
Τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της κατηγορούμενης στην Πάτρα μεταξύ άλλων, έχουν αποσταλεί για ανάλυση και τα αποτελέσματα θα δοθούν κατευθείαν στην Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση όπως και τα αποτελέσματα από τα βουλεύματα που εκδόθηκαν για άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.
Υπενθυμίζεται ότι από μία πρώτη άτυπη έρευνα που είχε διενεργηθεί και δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί εξαιτίας των εξελίξεων, οι Αρχές είχαν ήδη διαπιστώσει κάποιες διαδικτυακές αναζητήσεις της κατηγορούμενης από δική της συσκευή για ουσίες που προκαλούν θάνατο και αυτή η έρευνα πλέον γίνεται επισήμως, ενδελεχώς και τα αποτελέσματά της επίσης θα δοθούν απευθείας στην Ανακρίτρια.
Οι Αρχές φαίνεται ήδη να έχουν ξεκάθαρο ότι για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ο θάνατος τους δεν επήλθε από χορήγηση κάποιας ουσίας.
Ειδικά για την Μαλένα για την οποία έτρεχε έρευνα της επιτροπής ιατροδικαστών υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός. Το πόρισμα για την Μαλένα αναμένεται να παραδοθεί από την επιτροπή των ιατροδικαστών την επόμενη εβδομάδα, ενώ για την Ίριδα η έρευνα συνεχίζεται.
Πώς καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της κατηγορούμενης από την απολογία της
Για την ανεπιτυχή προσπάθεια της κατηγορούμενης να καταρρίψει το βασικό επιχείρημα των Αρχών ότι εκείνη χορήγησε την θανατηφόρα δόση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση απαντούν πως το παιδί οι γιατροί ουσιαστικά το βρήκαν νεκρό και απνοϊκό, με 32 σφίξεις το λεπτό, οι οποίες είναι οι σφίξεις που έδινε ο βηματοδότης και όχι η καρδιά της που είχε ουσιαστικά ήδη πάψει να λειτουργεί. Μάλιστα για την προσπάθειά της να ενοχοποιήσει τους γιατρούς και το νοσοκομείο που επισήμως έχουν αρνηθεί την οποιαδήποτε σχέση με την χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, διά στόματος του Υπουργού Υγείας ενδέχεται να κινηθεί και νομική διαδικασία σε βάρος της για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ως προς τον τρόπο χορήγησης που παραμένει άγνωστος την στιγμή που δεν συνεργάζεται η κατηγορούμενη και δεν ομολογεί, οι Αρχές θεωρούν πολύ πιθανή την χορήγησή της μέσω της γαστροστομίας, καθώς η ίδια γνώριζε να χορηγεί φάρμακα μέσω αυτής και το έκανε μέχρι που της το απαγόρευσαν οι γιατροί. Άρα θεωρούν πιθανή την χορήγησή της με αυτόν τον τρόπο που ουσιαστικά θα είχε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με την χορήγηση της ουσίας από το στόμα, δηλαδή μέγιστο χρόνο δράσης τα 20 λεπτά.
«Αίολους» όμως χαρακτηρίζουν τους ισχυρισμούς της οι αστυνομικοί και για την εμμονή που έδειξε, για την ύπαρξη ή όχι καμερών στο νοσοκομείο υπό τον δήθεν φόβο κλοπής που είχε και επ’ αυτού απαντούν πως η ίδια γνώριζε καλά ότι για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων, όταν το παιδί αποχωρούσε από τον θάλαμο για εξετάσεις το δωμάτιο κλειδωνόταν, έπαιρνε το κλειδί ο συνοδός, όπως έγινε με τον σύζυγό της την πρώτη ημέρα νοσηλείας στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και το κλειδί επιστρεφόταν στους νοσηλευτές με την επιστροφή τους στο δωμάτιο.
Η κατηγορούμενη είχε ενημερωθεί από το νοσηλευτικό προσωπικό, πως όταν ο συνοδός αποχωρεί από το δωμάτιο και εκείνη ήταν μόνη της από την δεύτερη ημέρα νοσηλείας της Τζωρτζίνας και μετά, είναι υποχρεωμένος να το δηλώνει αυτό στους νοσηλευτές, κάτι που δεν συνέβη ποτέ από την πλευρά της. Εν ολίγοις, από την έρευνα των Αρχών προκύπτει ότι όποτε η κατηγορούμενη βρισκόταν μόνη της με το παιδί και αυτό δεν ήταν σε ΜΕΘ ή υπό την εποπτεία και των δύο γονέων του, εμφάνιζε επεισόδια.
Οι αστυνομικοί επισημαίνουν επίσης πως ουσιαστικά προλόγισε το βαρύ επεισόδιο στους γιατρούς την προηγούμενη ημέρα κατά την διάρκεια μίας ακόμη κρίσης και τους είπε πως ακόμη δεν είχαν δει το βαρύ επεισόδιο, παρότι η κλινική της εικόνα δεν προϊδέαζε πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε.
Υπενθυμίζεται επίσης, πως οι γιατροί στις καταθέσεις τους για την ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας, αναφέρουν πως το οξύμετρο που κατέγραφε τα επίπεδα οξυγόνου και τους παλμούς δεν χτύπησε και ήταν σαν κάποιος να το είχε απενεργοποιήσει, όπως επίσης οι αργές της κινήσεις προς την νοσηλεύτρια για να την ειδοποιήσει για το μοιραίο επεισόδιο έδιναν την εικόνα ότι κωλυσιεργούσε, ψιθυρίζοντας μάλιστα στην νοσοκόμα που προσπαθούσε να καταλάβει τι της έλεγε μέχρι που αντιλήφθηκε ότι το παιδί είχε μία ακόμη κρίση και κάλεσε τους γιατρούς.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις