Πάτρα: Συνεχίζεται η έρευνα για την προέλευση της κεταμίνης – Μετά το Πάσχα τα αποτελέσματα για Ίριδα – Μαλένα

Πάτρα: Συνεχίζεται η έρευνα για την προέλευση της κεταμίνης – Μετά το Πάσχα τα αποτελέσματα για Ίριδα – Μαλένα
Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα INTIME NEWS

Μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας φαίνεται να έχουν γίνει οι διαδικτυακές αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για ουσίες, ενώ άγνωστη παραμένει ακόμη η προέλευση και διαδρομή της κεταμίνης. Που στρέφουν την προσοχή τους οι αρχές.

Πεπεισμένες είναι οι αστυνομικές Αρχές τουλάχιστον για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ότι είναι μία «δεμένη» υπόθεση, ωστόσο παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για δικαστικές και αστυνομικές Αρχές, της προέλευσης, προμήθειας και διαδρομής της κεταμίνης που αποδόθηκε στην δικογραφία ως η ουσία που στέρησε την ζωή στο πρωτότοκο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έως τώρα πορεία των ερευνών προκύπτει όντως να έχουν γίνει διαδικτυακές αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από δική της συσκευή για ουσίες που επιφέρουν τον θάνατο, ωστόσο η έως τώρα εικόνα είναι ότι οι αναζητήσεις αυτές έχουν γίνει μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και για την κεταμίνη την ημέρα που έγινε γνωστό και βεβαίως συνελήφθη.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει για τον τρόπο προμήθειας της ουσίας αυτής και η έρευνα συνεχίζεται και από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια στις συσκευές της και από την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, αλλά και μέσω άλλων φορέων, όπου οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν απευθείας στην Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Πρόσφατα άλλωστε, η Εισαγγελία απέστειλε σχετικό αίτημα στον ΕΟΦ μέσω του οποίου ζητά να ενημερωθεί για τις πιθανές νόμιμες και μη, πηγές προμήθειας της ουσίας αυτής, επικεντρωμένες κυρίως στην περιοχή της Πάτρας.

Μετά το Πάσχα το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Αναφορικά με τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας που έχασαν την ζωή τους, την Μαλένα και την Ίριδα, για τις οποίες «τρέχει» επίσης έρευνα από την Εισαγγελία σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα χέρια των οποίων πέρασαν τα δύο παιδιά και θα ακολουθήσουν οι κλήσεις για καταθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας.

Αν και φαίνεται να έχει σχηματιστεί μία εικόνα για τους θανάτους και των δύο αυτών παιδιών, ωστόσο οι Αρχές βασίζονται και αναμένουν αυτό που θα αποτελέσει και τον κύριο μοχλό των όποιων εξελίξεων, δηλαδή το νέο πόρισμα που έχει ζητηθεί από τις δικαστικές Αρχές να συνταχθεί από τους κορυφαίους ιατροδικαστές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καλογρηά και Νίκο Καρακούκη, που αναμένεται μετά το Πάσχα, αφού πρώτα θα πρέπει να μελετηθούν ενδελεχώς όλα τα σχετικά ντοκουμέντα που προϋπάρχουν από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες και να γίνουν νέες και εξίσου ενδελεχείς ιστολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις σε κρατημένα δείγματα.

Το μεγάλο στοίχημα των Αρχών είναι να γίνουν με ψυχραιμία και σταθερά βήματα όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να τελικά αποτελέσματα και τελικά συμπεράσματα να μην επιδέχονται αμφισβήτησης και να μην γίνουν λάθη που δυστυχώς αρχικά έγιναν και βεβαίως όλη αυτή η έρευνα να ολοκληρωθεί όσο αυτό είναι δυνατό, μακριά και ανεπηρέαστα από την πίεση, τις γνώμες «ειδικών», τα φώτα της δημοσιότητας και τις δημοσιογραφικές «πομφόλυγες».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα