Σε διαθεσιμότητα ο συλληφθείς αστυνομικός που διευκόλυνε την έξοδο μεταναστών από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Σε διαθεσιμότητα ο συλληφθείς αστυνομικός που διευκόλυνε την έξοδο μεταναστών από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”
Μετανάστες σε σκάφος (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που συνελήφθη για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σε συνέχεια της σύλληψης του επίορκου αξιωματικού και συνδικαλιστή της Αστυνομίας που διευκόλυνε την έξοδο και διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία», από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρόκειται για έναν 46χρονο Αστυνόμο Β΄, που είχε τον ρόλο επόπτη βάρδιας στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου εκ της θέσεώς του φρόντιζε να φεύγουν με πτήσεις για άλλες χώρες της Ευρώπης και χωρίς έλεγχο, μετανάστες που κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μάλιστα είχε αναγκάσει υφισταμένους του που διενεργούσαν τους διαβατηριακούς ελέγχους να μην το κάνουν όποτε πήγαιναν διακινούμενοι από το κύκλωμα που τον είχε προσεγγίσει και ένας από αυτούς τους αστυνομικούς, μπήκε σε ειδικό πρόγραμμα και έδωσε την μαρτυρία που άνοιξε τον δρόμο για την σύλληψη του κατηγορούμενου.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί άλλες δύο φορές για αντίστοιχες πράξεις, είχε απομακρυνθεί μάλιστα μία περίοδο από το αεροδρόμιο, δεν κατέστη όμως στο παρελθόν να αποδειχθεί η ενοχή του και επέστρεψε πίσω στην θέση του, μετά και από πιέσεις άλλων συνδικαλιστών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα