ΕΡΤ: “Ξηλώνεται” άρον άρον η διοίκηση
Ο Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε την αποπομπή διευθύνοντος συμβούλου Β. Κωστόπουλου και του αναπληρωτή Γ. Θαλασσινού. Είχαν προηγηθεί κόντρες και δημόσιες αντιπαραθέσεις πολλών εβδομάδων.
- 02 Νοεμβρίου 2018 14:38
Τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της ΕΡΤ ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λ. Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Β. Κωστόπουλου και του αναπληρώτή διευθύνοντος συμβούλου Γ. Θαλασσινού, καθώς “δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά”, όπως σημείωναν πηγές του υφυπουργού.
Με τον Λ. Κρέτσο να στέλνει το μήνυμα, “η ΕΡΤ συνεχίζει την καλή της πορεία”, σύντομα το Υπουργείο θα προκηρύξει τις δύο θέσεις ώστε να βρει τους αντικαταστάτες τους. Μέσα στο μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων από το υπουργείο, επιλογής των προσώπων και επικυρώσης από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Παραιτούνται επίσης η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ΕΡΤ3 Κατερίνα Σαρικάκη και ο εντεταλμένος σύμβουλος ενημέρωσης Βασίλης Ταλαμάγκας.
Συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία
Το θέμα της ΕΡΤ ήταν ένα από τα τρία θέματα στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας (τα άλλα δύο ήταν οργανωτικά- περιοδείες και η συνταγματική αναθεώρηση, οι διαδικασίες για την οποία εκκινούν την επόμενη εβδομάδα).
Ο κ. Παππάς, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ενημέρωσαν για τη συζήτηση νωρίτερα στην επιτροπή για την ΕΡΤ και για το ποια είναι η κατάσταση σήμερα στη δημόσια τηλεόραση.
Και μόνο το γεγονός όμως ότι η συνεδρίαση της ΠΓ δεν ανακοινώθηκε, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική, αλλά και η… εύγλωττη σιωπή όλων των μελών του κομματικού οργάνου, συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Φίλη, δείχνουν ότι το ζήτημα της ΕΡΤ εξακολουθούσε να προκαλεί τριβές στο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε πρόθεση να ληφθούν αποφάσεις για θέμα προσώπων, πριν τη συνεδρίαση. Ωστόσο από την πλευρά του ΨΗΠΤΕ έλεγαν σήμερα ότι η καρατόμηση Κωστόπουλου- Θαλασσινού είχε δρομολογηθεί εδώ και ημέρες. Σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς είχε πει, “υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση”.
Τι είχε πει ο Κωστόπουλος
Στη συνεδρίαση της ΠΓ ωστόσο φαίνεται ότι τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της ΕΡΤ, για το οποίο όχι μόνο ο Φίλης αλλά και οι 53+ ασκούν κριτική.
Φαίνεται επίσης ότι τα χθεσινά γεγονότα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επέτειναν την απόφαση Παππά- Κρέτσου για την καρατόμηση.
O διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής χθες, είχε επιτεθεί σε υψηλούς τόνους στην προηγούμενη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παρά το γεγονός ότι κι εκείνη είχε διοριστεί από την σημερινή κυβέρνηση. Έτσι αντί να απαντά η κυβέρνηση στην αντιπολίτευση για την ΕΡΤ, αναδείχθηκε η εσωτερική κόντρα, την οποία ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνουν στον κ.Παππά.
Δήλωση Παύλου Χρηστίδη
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σε δήλωσή του σημείωσε ότι “οι διάφορες φυλές της εξουσίας και της παραεξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλληλοεξοντώνονται γύρω από την ΕΡΤ” και συμπλήρωσε: “Το τελικό θύμα όμως, είναι η δημόσια τηλεόραση, την οποία εμείς θέλουμε ισχυρή και ανεξάρτητη”.