Έβρος: Σοκάρουν οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη της φωτιάς – Βίντεο

Έβρος: Σοκάρουν οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη της φωτιάς – Βίντεο
Καταστροφικές οι πυρκαγιές στον Έβρο Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη ο Έβρος από τις πυρκαγιές που μαίνονται μέχρι και σήμερα, αποτυπώνονται σε δορυφορικές απεικονίσεις του Copernicus.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές, αλλά και χαρακτηριστικές της καταστροφής που υπέστη ο Έβρος από τις πυρκαγιές που μαίνονται μέχρι και σήμερα, για δωδέκατη ημέρα, είναι οι εικόνες που αποτυπώνουν την εξέλιξη της φωτιάς.

Οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων όπως καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και χθες, Τρίτη (29/08).

Συνεχίζοντας να καίει για 12η μέρα, η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 812.600 στρέμματα. Από τη συνολική καμένη έκταση των 812.600 στρεμμάτων, τα περίπου 650.000 στρέμματα κάηκαν το τριήμερο 21-23 Αυγούστου.

Η οπτικοποίηση της εξέλιξης της καμένης έκτασης στη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο, πραγματοποιήθηκε από τη μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σοκάρει η εικόνα καταστροφής στη Δαδιά

Η εικόνα της καταστροφής από το Εθνικό Πάρκο στο Δάσος της Δαδιάς στον Εβρο μετά την καταστροφική πυρκαγιά (η οποία εξακολουθεί να μαίνεται για 12η μέρα) είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική.

Οπως μπορείτε να δείτε και εσείς από το video που ανέβασε στο facebook η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης από το ύψωμα Κάψαλο μεγάλο μέρος του προστατευόμενου δάσους θυμίζει πλέον κρανίου τόπο.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η φωτιά κατέκαψε πολύ μεγάλη έκταση σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο και οικολογικά τρομακτικά σημαντικό τοπίο.

Η διαφορά δε σε σχέση με την προ της φωτιάς κατάστασης είναι εμφανέσταση σε φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ίδιος οργανισμός.

Το πράσινο έχει δώσει τη θέση του στο βαθύ μαύρο των καμένων…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα