Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζονται οι προσπάθειες στο Καντήλι

Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζονται οι προσπάθειες στο Καντήλι
Φωτιά στα Βίλια ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Νέα φωτιά και κάτω από εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες ξέσπασε τα ξημερώματα στο Δασκαλειό Κερατέας, σε οικοπεδικούς χώρους ανάμεσα στα σπίτια του οικισμού. Στα Βίλια παραμένουν οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρωμένες στο μέτωπο που κινείται στο Καντήλι.

Νέος συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική, αυτή την φορά για νέα φωτιά που ξέσπασε κάτω από εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες σε οικοπεδικούς χώρους εντός του οικισμού του Δασκαλειού Κερατέας.

Μάλιστα, πολίτες κατέγραψαν σε βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα, τη ρίψη ναυτικών φωτοβολίδων εντός τον οικοπεδικών χώρων από αγνώστους, κάτι που εξετάσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και η Ασφάλεια.

Η φωτιά λαχτάρισε τους κατοίκους αφού ήταν ανάμεσα στα σπίτια και μάλιστα έγινε εισήγηση από την Πυροσβεστικής για την προληπτική εκκένωση του Δασκαλειού, καλώντας τους κατοίκους να μετακινηθούν προς το 2ο Λιμανάκι.

Στο σημείο κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα που μέχρι το πρωί κατάφεραν να περιορίσουν αισθητά την φωτιά. Πλέον το μέτωπο εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα και δεν κρίθηκε απαραίτητη η χρήση και εναερίων μέσων, αφού ουσιαστικά το μέτωπο βαίνει προς οριοθέτηση. Στην περιοχή έγιναν διακοπές στην κυκλοφορία που πλέον έχει αποκατασταθεί.

Στα Βίλια παραμένουν οι προσπάθειες κατάσβεσης του τεράστιου σε έκταση και καταστροφικού μετώπου. Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στη νότια πλευρά του μετώπου, στο Καντήλι, που έχει κατεύθυνση προς το πεδίο βολής Μεγάρων και σε διάσπαρτες καύσεις στην κορυφογραμμή του όρους Πατέρα. Στα υπόλοιπα σημεία η φωτιά έχει οριοθετηθεί.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν έως τώρα 5 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη και αργότερα αναμένεται να ενισχυθούν. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Οι επικαιροποιημένες διακοπές στην κυκλοφορία λόγω της φωτιάς στα Βίλια: Έχει διακοπεί η κυκλοφορία, σε ανώνυμη οδό (συνέχεια οδού Αγίου Γεωργίου) από την Επαρχιακή Οδό Αλεποχωρίου-Ψάθας-Βιλίων (ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι») προς τον οικισμό Άγιο Γεώργιο, στην Επαρχιακή Οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού από το Πόρτο Γερμενό προς Βίλια, στην οδό Αγίου Γεωργίου από το Παλαιοχώρι προς τον Άγιο Γεώργιο, σε ανώνυμη οδό από τον οικισμό Άγιο Νεκτάριο προς Πόρτο Γερμενό, στην Επαρχιακή Οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού από την Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών προς τα Βίλια, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος της οδού Αντιστάσεως (πρατήριο υγρών καυσίμων “Avin-Cyclon”) στην Μάνδρα και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών από το 33ο χλμ. (θέση Άγιος Χριστόφορος Ερυθρών) έως το 30ο χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού. Παράλληλα, σήμερα έγινε διακοπή της κυκλοφορίας, στην Λ. Καταδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής, στα Μέγαρα, στο ρεύμα προς όρος Πατέρας και στην Λ. Καταδρομών από το ύψος της Ιεράς Μονής Αγίου Φανουρίων Μεγάρων στο ρεύμα προς όρος Πατέρα.

Νέες συλλήψεις για εμπρησμούς

Συνελήφθη χθες, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ρόδου , μία γυναίκα , ως υπαίτια πρόκλησης εμπρησμών κατά εξακολούθηση σε ξηρά χόρτα, πλησίον της Λ. Καλλιθέας στη Ρόδο. Για το περιστατικό, ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Συνολικά, έως και σήμερα το πρωί η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 25 συλλήψεις για εμπρησμούς από πρόθεση και αμέλεια και σε 188 προσαγωγές υπόπτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα