Φωτιά στη Φυλή: Οι φλόγες πλησιάζουν στα Άνω Λιόσια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους

Φωτιά στη Φυλή: Οι φλόγες πλησιάζουν στα Άνω Λιόσια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή INTIME NEWS

Να φύγουν όπως-όπως επιχειρούν οι κάτοικοι της περιοχής των Άνω Λιοσίων κι άλλων γειτονικών περιοχών, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή κατευθύνεται προς τις οικίες τους.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται -για ακόμη μια ημέρα- η χώρα, καθώς μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές από τον Έβρο μέχρι και την Αττική. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους 18 άτομα, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, το πρωί της Τρίτης, στη Φυλή, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μαίνεται ανεξέλεγκτη και τα τελευταία λεπτά κατευθύνεται νότια.

Μάλιστα, οι Αρχές έστειλαν μήνυμα εκκένωσης σε τρεις περιοχές. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα απομακρυνθείτε Νότια προς Λιόσια».

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να απομακρυνθούν από την περιοχή, με τις φλόγες να διακρίνονται σε απόσταση αναπνοής.

Επίσης, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων των Άνω Λιοσίων, η περιοχή εμφανίζει προβλήματα ηλεκτροδότησης εδώ και αρκετές ώρες.

«Καμπανάκι» Αστεροσκοπείου για την πυρκαγιά στη Φυλή

Δύσκολες αναμένεται να είναι, πάντως, οι επόμενες ώρες για τον περιορισμό της εν λόγω πυρκαγιάς, σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που προειδοποιεί για δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες.

Ειδικότερα, στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 5 – 6 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούν τα 60 km/h.

Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της φωτιάς θα παραμείνουν δυσμενείς έως και το βράδυ (21:00) της Τρίτης 22.08.2023, παρουσιάζοντας μικρή βελτίωση μέσα στη νύχτα και εκ νέου επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες (03:00) της Τετάρτης 23.08.2023.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η ευκολία ανάφλεξης των δασικών καυσίμων φαίνεται να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που θα δυσχαιράνει τον έλεγχο της φωτιάς κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα