Φωτιά στη Ρόδο: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αναζωπυρώσεις σε τρία μέτωπα – Εκκενώνονται χωριά

Φωτιά στη Ρόδο: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αναζωπυρώσεις σε τρία μέτωπα – Εκκενώνονται χωριά
Φωτιά στη Ρόδο Rodiaki

Σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στο νησί της Ρόδου παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να την θέσουν υπό έλεγχο, με την κατάσταση να θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη. Κλείνουν δρόμοι. Εκκενώνονται τρία χωριά.

Ανεξέλεγκτη τουλάχιστον σε τρία μέτωπα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Ρόδο από την Τρίτη (18/07) με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς και την κατάσταση να θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η πυρκαγιά θα επεκταθεί σε ευρύτερη περιοχή.

Το νέο μέτωπο έχει ξεσπάσει προς το χωριό Έμπονα, ενώ τα δύο μικρότερα, ελέγχονται προς το παρόν από τα εναέρια μέσα. Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Απόλλωνα, κινείται με δυτική κατεύθυνση και καίει δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ.

Πεζοπόρα τμήματα και εναέριες δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροσκάφη που σταθμεύουν στη Ρόδο κάνουν συνεχείς ρίψεις, όμως ο ισχυρός άνεμος δημιουργεί συνέχεια αναζωπυρώσεις και τα εναέρια μέσα οφείλουν να διακόψουν τις ρίψεις για να ανεφοδιαστούν.

Την ίδια στιγμή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος

Με ανακοινώσεις τους, Αυτοδιοίκηση, ο πρόεδρος της ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου, Παναγιώτης Εγγλέζος και εθελοντικές ομάδες κάνουν έκκληση να σπεύσουν να βοηθήσουν όσοι μπορούν για την αντιμετώπιση της φωτιάς και κυρίως αυτοί που διαθέτουν μηχανήματα.

Άλλωστε, η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρει πως είναι σε διαδικασία επίταξης όλων των μηχανημάτων έργων καθώς και των υδροφόρων, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Επίσης σε έκτακτη ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έκανε γνωστό ότι λόγω της πυρκαγιάς κλείνουν οι δρόμοι από Σάλακο σε Έμπωνα, από Απόλλωνα σε Έμπωνα και από Λάερμα προς Απόλλωνα.

Από τη φωτιά δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός.

Φωτιά στη Ρόδο Rodiaki

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα