Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ένας νεκρός – Εκκενώνεται προληπτικά το νοσοκομείο

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ένας νεκρός – Εκκενώνεται προληπτικά το νοσοκομείο
Προληπτική εκκένωση του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Eurokinissi

Ένας άνδρας -πιθανόν μετανάστης- εντοπίστηκε νεκρός στη Λευκίμμη Έβρου, λόγω της φωτιάς. Εκκενώνεται προληπτικά το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τους πρώτους ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλες δομές.

Ένας άνδρας -πιθανόν μετανάστης- εντοπίστηκε νεκρός στη Λευκίμμη Έβρου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στο δάσος της Δαδιάς.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή.

Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε νεκρός ένας κτηνοτρόφος στη Βοιωτία.






Επιπλέον, σύμφωνα τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει.






Το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας έχει ήδη θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου έχουν μεταβεί εσπευσμένα με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Προληπτική εκκένωση του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Eurokinissi

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της εκκένωσης, έχουν ήδη τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις των όμορων Παραρτημάτων και Τομέων του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα όλων των απαιτούμενων διακομιδών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όσοι ασθενείς μπορούν παίρνουν εξιτήριο και οι υπόλοιποι μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Από την ΕΛ.ΑΣ. μεταβαίνει στην περιοχή ο αρμόδιος Κλαδάρχης για την προστασία των συνόρων και την μετανάστευση, καθώς υπάρχουν διάχυτοι φόβοι ότι μπορεί οι διακινητές να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, ενώ μεταβαίνει και ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα