Φωτιά στην Πεντέλη: Έκλεισε η Λεωφόρος Μαραθώνος – Ελεύθερη διέλευση στην Αττική Οδό

Φωτιά στην Πεντέλη: Έκλεισε η Λεωφόρος Μαραθώνος – Ελεύθερη διέλευση στην Αττική Οδό
Φωτιά στην Πεντέλη Eurokinissi

Οι ριπές του ανέμου έφτασαν χθες ακόμα και τα δέκα μποφόρ, αναγκάζοντας αεροσκάφη όπως τα Air Tractors να αποχωρήσουν. Ελεύθερη η διέλευση στην Αττική Οδό για λόγους ασφαλείας.

Λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος ανάμεσα στην Παλλήνηέως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, ενώ λίγο αργότερα η τροχαία απέκλεισε το κομμάτι αυτό.

Η ΕΛΑΣ έχει επίσης προχωρήσει σε εκτροπές κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος, στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη στον Σταυρό της Αγ. Παρασκευής, στη Λ. Σπάτων και στις οδούς Ευρυτανίας και Κύπρου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Οδηγίες αυτοπροστασίας: civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Ελεύθερη διέλευση στην Αττική οδό

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Πεντέλη παραμένουν κλειστές οι έξοδοι Μαραθώνος και Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, καθώς και η έξοδος Μαραθώνος προς Ελευσίνα.

Αυτήν την ώρα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της Αττικής οδού, ενώ η διέλευση είναι ελεύθερη για λόγους ασφαλείας.

Ποιες περιοχές εκκενώθηκαν

Συνολικά έχουν γίνει από την ΕΛΑΣ 600 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλές σημείο, ενώ μέσα στην νύχτα εκδόθηκαν μηνύματα μέσω του 112 για απομακρύνσεις πολιτών από την Πεντέλη και γύρω από το 414 στρατιωτικού νοσοκομείου, τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης, Παλλήνη και Νέα Παλλήνη.

Παράλληλα, σηκώθηκαν στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες τόσο λόγω των ισχυρών ανέμων όσο και λόγω των πυκνών καπνών που έχουν καλύψει τα μέτωπα σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα και Παλλήνη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν στην πυρκαγιά τα 3 Canadair415, δυο ελικόπτερα Erickson, ένα Bell214 και ένα BK117 (για τον συντονισμό).

Λόγω της πυκνότητας του καπνού οι ρίψεις νερού δεν ακόμα εφικτές και θα ξεκινήσουν να γίνονται περιμετρικά κυρίως στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς, στην πίσω πλευρά της Πεντέλης.

Οι ριπές του ανέμου έφτασαν χθες ακόμα και τα δέκα μποφόρ, αναγκάζοντας αεροσκάφη όπως τα Air Tractors να αποχωρήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα