Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη – Ανησυχία για τους ανέμους

Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη – Ανησυχία για τους ανέμους
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά (φωτογραφία αρχείου) Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε εξέλιξη τα μεγάλα μέτωπα σε Έβρο και Ροδόπη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Συνεχίζεται για 11η μέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στον Έβρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται στη Λευκίμμη, τη Λεπτοκαρυά και τις Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται συχνά αναζωπυρώσεις.

Συνολικά στις πυρκαγιές στον Έβρο και στη Ροδόπη επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Για σήμερα, Τρίτη, υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς αναμένεται αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων σε νότιους, κάτι που πορεί να προκαλέσει εκ νέου μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.

Χθες κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον Έβρο, όπου άρχισε ήδη η καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, δασοκομάντος (ΕΜΟΔΕ) της Πυροσβεστικής προχώρησαν σε χρήση της μεθόδου “αντιπύρ” και μάλιστα σε μία ζώνη μήκους 3 χλμ. στο πύρινο μέτωπο του Κοτρωνιά στην Δαδιά.

Στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρατηρούνται διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιές στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Ειδικότερα στην Πάρνηθα επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 77 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμήμάτων, ενώ από αέρος παρέχει συνδρομή ένα ελικόπτερο.

Τέλος αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Συνδρομή στις επιχειρήσεις παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αποκατάσταση των δασών Έβρου και Πάρνηθας

Σε σύσκεψη με αντικείμενο την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας, στην οποία θα λάβουν μέρος οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας θα προεδρεύσει σήμερα στις 11:00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα (29/08)

Για σήμερα Τρίτη (29/08) παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα