Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι, παρασύρθηκαν οχήματα από υπερχείλιση ρέματος

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι, παρασύρθηκαν οχήματα από υπερχείλιση ρέματος
Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη glomex

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Θεσσαλονίκη από τα ξημερώματα του Σαββάτου, προκαλώντας πολλά προβλήματα. 300 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων. Έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Εικόνες χάους αντίκρισαν το πρωί του Σαββάτου (17/06) οι κάτοικοι των περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης, μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη ήδη από τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου λόγω συσσώρευσης όμβριων υδάτων έχει κλείσει το τούνελ στην εσωτερική περιφερειακή, στο ύψος της Μαιάνδρου, στον Εύοσμο, και στα δύο ρεύματα, ενώ όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης στην περιοχή η ισχυρή βροχόπτωση ξεκίνησε από τις 3 τα ξημερώματα και συνεχίζεται.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης και στην Τούμπα και τα Διαβατά.

Στο σημείο, όπως αναφέρει το voria.gr, βρίσκεται η Τροχαία για να εκτρέπει τα οχήματα που πάνε να εισέλθουν και να ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Η ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε ποτάμια, μεταξύ αυτών τη Βασιλίσσης Όλγας, που χρήστης του TikTok ανήρτησε βίντεο με τα ορμητικά νερά να ρέουν επί της οδού, σχολιάζοντας “Ποταμός Βασιλίσσης Όλγας Θεσσαλονίκης“.

Την ίδια στιγμή το ρέμα Ξηροποτάμου στην Πολίχνη ξεχείλισε για τρίτη φορά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και αυλές πολυκατοικιών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και υπόγεια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Εθελοντισμού του δήμου Παύλου Μελά του δήμου Νέαπολης – Συκεών, Σάκη Λαζαρίδη τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο, μεταδίδει το thesstoday.gr.

Σε δήλωσή του για το συγκεκριμένο θέμα, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι στο σημείο βρίσκονται από τα ξημερώματα άνθρωποι του δήμου και επιχειρούν με τα μηχανήματα και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχουν κατέβει ολόκληρα δέντρα από το βουνό και αρκετά φερτά υλικά με αποτέλεσμα να προκαλείται υπερχείλιση στο ρέμα».

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη Voria

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη Voria

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη Voria

Προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν περιοχές της κοινότητας Μελισσοχωρίου, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο ύδρευσης.

Όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ), η προαναφερόμενη βλάβη οφείλεται στην ισχυρή βροχόπτωση, που είχε ως συνέπεια να παρασυρθούν αμμοχάλικα από σκάμματα που διανοίχθηκαν για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης. Στο σημείο βρίσκονται τεχνικοί και εργάζονται για την αποκατάσταση της υδροδότησης.

Έπεσαν τόνοι νερού

Τεράστιος ήταν και ο όγκος του νερού που έπεσε κατά την ισχυρή βροχόπτωση, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή στον σταθμό του Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη, όπου από τις 02:30 περίπου, οπότε ξεκίνησε η ισχυρή βροχόπτωση, έως τις 09:30 περίπου, καταγράφηκαν 84 χιλιοστά υετού. Σημειώνεται ότι ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερό ανά τετραγωνικό μέτρο ή έναν τόνο νερό ανά στρέμμα. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έπεσαν 84 τόνοι νερό σε ένα στρέμμα μέσα σε επτά ώρες.

Με δεδομένο ότι η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται να συνεχιστεί κατά το υπόλοιπο τη ημέρας, ο όγκος του υετού αναμένεται να αυξηθεί. Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και σε άλλους σταθμούς της πόλης έως το πρωί του Σαββάτου, όπως για παράδειγμα σε αυτόν της ΔΕΘ (63 χιλιοστά) και της Καλαμαριάς (58 χιλιοστά).

Εκατοντάδες ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική, μετά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως “από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 300 κλήσεις κυρίως για απαντλήσεις υδάτων“.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί:

  • 25 αντλήσεις υδάτων
  • 2 κοπή δέντρου και
  • 3 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Φλώρινα: Πτώση δέντρου σε κεντρική οδό

Πτώσεις δέντρων και μικρόπροβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο καθως και εντός της πόλης της Φλώρινας, δημιουργήθηκαν με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που πλήττουν την περιοχή.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δέντρο έπεσε εντός της πόλης της Φλώρινας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επεμβαίνει με ένα όχημα και δύο άντρες και τη συνδρομή της αστυνομικής διεύθυνσης Φλώρινας, για την απομάκρυνσή του αλλά και την απελευθέρωση οχήματος που βρισκόταν κάτω από αυτό.

Σημειώνεται πως τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε το πρωί του Σαββάτου (17/06).

Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Σάββατο (17-06-2023), στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη περιοχή της Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Την Κυριακή, (18-06-2023), στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα