Κωνσταντινούπολη: Στην Ελλάδα την Τρίτη η Ελληνίδα τραυματίας – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Κωνσταντινούπολη: Στην Ελλάδα την Τρίτη η Ελληνίδα τραυματίας – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
Φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη Ismail Coskun/IHA/AP IMAGES

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να μεταφερθεί η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Τουρκία. Το Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη έχει αναλάβει όλη τη διαδικασία.

Σε νοσοκομείο της Ελλάδας – εκτός απροόπτου στη Θεσσαλονίκη – θα μεταφερθεί την Τρίτη (15/11) η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

«Η επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές είναι δύσκολη και η επικοινωνία της κοπέλας με την οικογένεια είναι σχεδόν αδύνατη» δήλωσε από την πλευρά του στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας.

Πηγές του υπουργείου Υγείας επισημαίνουν στο ίδιο μέσο ότι το Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη έχει αναλάβει όλη τη διαδικασία για τη μετακίνηση της Ελληνίδας από την Τουρκία στην Ελλάδα, κατόπιν επικοινωνίας με το γραφείο του Θάνου Πλεύρη και το υπουργείο Εξωτερικών.

Αύριο εκτός απροόπτου η γυναίκα θα διακομιστεί οδικώς σε εφημερεύον νοσοκομείο ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα στο πόδι.

Ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας επισημαίνει ότι η οικογένεια της γυναίκας βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από όλο αυτό που συνέβη. «Την άκουσα την ώρα που μιλούσε με τους γονείς της, οι οποίοι είναι υπερβολικά αγχωμένοι με όλο αυτό που έχει συμβεί. Το ίδιο ισχύει και για την κοπέλα, είναι θύμα τρομοκρατικής ενέργειας. Έχει χτυπήσει αρκετά σοβαρά στο πόδι της και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε και τη δυσκολία στην επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές.

Ο κ. Λύτρας ευχαρίστησε παράλληλα και τον υπουργό Υγείας, αλλά και όσους συνέβαλαν από την πρώτη στιγμή για τη μετακίνησή της στη χώρα μας. «Ανταποκρίθηκε αμέσως ώστε η συγκεκριμένη κοπέλα αύριο να μεταφερθεί στην Ελλάδα και να της παρασχεθούν όλες τις βοήθειες που χρειάζεται», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα