Λάρισα: “Ποτάμια” οι δρόμοι – Επιχείρηση για απομάκρυνση των υδάτων

Λάρισα: “Ποτάμια” οι δρόμοι – Επιχείρηση για απομάκρυνση των υδάτων
Πλημμύρες στην πόλη της Λάρισας Eurokinissi

Ανήσυχοι οι κάτοικοι της Λάρισας που το πρωί της Παρασκευής είδαν τους δρόμους της πόλης να γεμίζουν νερά εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην πόλη της Λάρισας, όπου η υπερχείλιση του Πηνειού, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας,  έχει μετατρέψει δρόμους σε ποτάμια. Όλο το βράδυ συνοικίες όπως ο Άγιος Θωμάς, η Αγία Μαρίνα και οι Εργατικές Γιάννουλης πέρασαν πολύ δύσκολα βλέποντας τους δρόμους μπροστά από τα σπίτια και τα υπόγειά να πλημμυρίζουν από τα νερά του «φουσκωμένου» Πηνειού.

Στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού πλησίον του κέντρου της Λάρισας τα ύδατα έχουν καλύψει όλη σχεδόν την εσωτερική κοίτη του ποταμού.

Αναχώματα με σακιά τοποθετήθηκαν στο σημείο.

Όπως αναφέρει το onlarissa, Το ανησυχητικό είναι ότι το νερό πλησιάζει πολύ την πεζογέφυρα του Αλκαζάρ, από την οποία έχει απαγορευθεί με κορδέλες η διέλευση πεζών.

Μέχρι την οδό Σεφέρη πλησίον της οδό Αεροδρομίου έχουν φτάσει τα νερά το πρωί της Παρασκευής.

onlarisa

 

Η ίδια εικόνα και στην περιοχή του ΑΤΑ, στην οδό Ελευθερίου, με τα νερά να έχουν καλύψει τους δρόμους.

Και στην συνοικία της Νέας Σμύρνης, το πρωί της Παρασκευής βρήκε αρκετούς κατοίκους ξάγρυπνους να αγωνιούν για τα σπίτια τους, καθώς τα νερά πλημμύρισαν τους δρόμους και έφτασαν και στα σπίτια τους μέσα από τα υπόγειά τους.

Απομακρύνουν τα νερά με φαγάνες

Ο παράλληλος δρόμος με το ποτάμι στην συνοικία των Αμπελοκήπων (Ταμπάκικα) η οδός Γκύζη είναι το σημείο όπου στήθηκε η επιχείρηση με φορτωτή από την ΔΕΥΑΛ.

Το σχέδιο που μπήκε σε εφαρμογή είναι η επιστροφή των νερών στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού.

Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς αν η στάθμη συνεχίσει αν ανεβαίνει θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, αφού αυτή την στιγμή χρειάζεται λιγότερο από δύο μέτρα (1.80μ.) για να υπερχειλίσει. Τα αναχώματα ως στιγμής που δημιουργούνται από το συνεργείο της ΔΕΥΑΛ προσπαθούν να θωρακίσουν το σημείο.

onlarissa

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα