Λάρισα: Σοκάρουν οι λεπτομέρεις του άγριου ξυλοδαρμού της 43χρονης αστυνομικού – Η κατάσταση της υγείας της

Λάρισα: Σοκάρουν οι λεπτομέρεις του άγριου ξυλοδαρμού της 43χρονης αστυνομικού – Η κατάσταση της υγείας της
Γυναίκα αστυνομικός (φωτογραφια αρχείου) Eurokinissi

Με σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 43χρονη αξιωματικός που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της. Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε. Τη Δευτέρα απολογείται ο δράστης.

Με βαριά τραύματα στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας η 43χρονη αστυνομικός, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 52χρονο σύζυγό της στη Λάρισα, όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα (05/08). Κατηγορείται, επίσης, για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση σωματικών βλαβών.

“Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, έφτασε μετά από τηλέφωνο που δέχτηκε το κέντρο στη Λάρισα από περίοικους, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι. Την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η κατάσταση της υγείας της 43χρονης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατάσταση της υγείας της 43χρονης αξιωματικού της αστυνομίας δείχνει σημάδια βελτίωσης, ωστόσο, τα τραύματά της εξακολουθούν να είναι σοβαρά.

Η γυναίκα έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και νεφρού, ενώ φέρει σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι, στα πλευρά, στη μύτη, στη γνάθο, στη στοματική χώρα και την κοιλιά, σε σημείο που ήταν δύσκολο να την αναγνωρίσουν, ενώ φέρει πολλούς μώλωπες.

Η 43χρονη, που είναι μητέρα δύο παιδιών, προσπαθεί να ξεπεράσει το αρχικό σοκ, έχοντας και τη στήριξη από ψυχολόγους του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά βεβαίως και με τα δικά της πρόσωπα να βρίσκονται στο πλευρό της και να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους.

Τι είπε ο αδερφός της γυναίκας

Από την πλευρά του, ο αδερφός της 43χρονης αστυνομικού, μίλησε για την πρώτη του επικοινωνία μαζί της.

“Μου είπε ‘Νίκο με σκότωσε’. Αυτός δύο ώρες τη χτυπούσε. Από κάτω το νοικιάζει μία φίλη της που άκουσε “βοήθεια με σκοτώνει” και τότε κάλεσε την Αστυνομία”, τόνισε σε δηλώσεις του στο Star.

Και πρόσθεσε:Όλο το σπίτι είχε αίματα λες και ήταν σφαγείο. Αν δεν καλούσε την Αστυνομία θα την σκότωνε, είχε σκοπό να τη σκοτώσει. Μύτη σπασμένη, ζυγωματικά, σαγόνι διαλυμένο. Δεν ξέρω πόσα δόντια της έχει σπάσει, χτύπημα στην σπλήνα, στο νεφρό… Δεν αναγνωρίζεται το κορίτσι. Τον ήξερα τι άνθρωπος είναι και περίμενα “λέω θα γίνει κανένα κακό”. Ζήλια, της έκανε τη ζωή πατίνι. Να μη βγει, πώς θα ντυθεί , πού θα πάει, γιατί άργησε”.

Το χρονικό του άγριου περιστατικού

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (03/08), γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα, ο σύζυγος της 43χρονης μπήκε βιαίως στο σπίτι της και άρχισε να την ξυλοκοπά άγρια, με χτυπήματα στο κεφάλι, την κοιλιά και όλο της το σώμα.

Η γυναίκα ήθελε να χωρίσουν και ζήτησε διαζύγιο. Το ζευγάρι για αρκετό καιρό, ήταν σε απόσταση και ήταν σε διάσταση.

Οι γείτονες άκουσαν τις φωνές και ειδοποίησαν την αστυνομία. Έφτασε εκεί περιπολικό της αστυνομίας, συνέλαβαν τον 52χρονο, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο άγριος ξυλοδαρμός διήρκησε πάνω από μία ώρα και ένα τέταρτο. Λίγο πριν καταλήξει η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε ανάταξη προκειμένου να επανέλθει στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι, το οποίο έχει δύο παιδιά, είχε συχνά προστριβές, ενώ παλαιότερα είχαν χωρίσει για αυτό το λόγο, ωστόσο είχαν αποφασίσει να δώσουν από κοινού μια δεύτερη ευκαιρία στον γάμο του.

Σοκάρει ο αριθμός των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα έτος και το 2023 φτάνουν στα 5.694, ενώ μόνο τον Ιούλιο στη Λάρισα ανέρχονται σε 35.

Πανεθνικά για το 2020 σημειώθηκαν 2. 230 περιστατικά σε όλη την Ελλάδα. Για το 2021 2.675, το 2022 διπλασιάστηκαν σχεδόν τα περιστατικά και έφτασαν στα 5.139. Το πρώτο εξάμηνο του 2023 τα περιστατικά βρίσκονται ήδη στα 5.694.

Η αστυνομία συμβουλεύει τα θύματα να τηλεφωνήσουν ή να στείλουν μήνυμα στο 100 ή να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα