Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου – Το μέτωπο κινείται προς το βουνό

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου – Το μέτωπο κινείται προς το βουνό
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Σοφό Ασπροπύργου. Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση του μετώπου, που κινείται προς το βουνό.

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η φωτιά στην περιοχή Σοφός Ασπροπύργου όπου η φωτιά από χαμηλή βλάστηση έχει επεκταθεί πλέον σε δασική έκταση και λόγω των ανέμων έχει εξαπλωθεί, έχει περάσει το κανάλι του Μόρνου και κινείται προς ένα λατομείο της περιοχής.

Αυτή την στιγμή οι άνεμοι παραμένουν νοτιοανατολικοί και έχει αυτή την κατεύθυνση το πύρινο μέτωπο, ωστόσο αργότερα τη νύχτα αναμένεται η κατεύθυνσή τους να αλλάξει σε δυτικούς ανέμους, όπου εκεί εκφράζονται φόβοι για την πορεία που δύναται να πάρει η φωτιά προς Χασιά.

Το μόνο θετικό είναι ότι πλέον η ένταση των ανέμων έχει κάπως υποχωρήσει και υπάρχουν διάσπαρτες μικρές και μεγαλύτερες εστίες, όχι πια όμως ενιαίο πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα από την περιοχή ακριβώς πάνω από τον καταυλισμό των Ρομά, από περιοχή με ξηρά χόρτα και πουρνάρια. Στην περιοχή θα γίνει ολονύχτια προσπάθεια από την Πυροσβεστική και νωρίς το πρωί υπάρχει ήδη προγραμματισμός να σηκωθούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα για να επιχειρήσουν στο σημείο, κάτι που θα κριθεί όμως ανάλογα και με τα δεδομένα που θα υπάρχουν το πρωί στην περιοχή.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Όλες οι υπόλοιπες φωτιές που απασχόλησαν σήμερα την Πυροσβεστική έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα