Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη Νέα Φιλαδέλφεια: “Χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους – Ήρθαν για να δολοφονήσουν”

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη Νέα Φιλαδέλφεια: “Χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους – Ήρθαν για να δολοφονήσουν”
Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο των άγριων επεισοδίων Eurokinissi

Τα απίστευτης αγριότητας γεγονότα που εκτυλίχθηκαν έξω από την OPAP Arena περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες στη Νέα Φιλαδέλφεια. "Ήταν μία βραδιά τρομοκρατίας. Η αστυνομία ήρθε μισή ώρα μετά".

Σκηνές τρόμου και χάους εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από την OPAP Arena, μετά την επιδρομή οπαδών της Ντίναμο Ζάγκεμπ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Αυτόπτης μάρτυρας που διατηρεί κατάστημα στο σημείο μίλησε στο OPEN για τα άγρια επεισόδια, λέγοντας μάλιστα πως “είχε ακουστεί ότι αυτό θα γίνει”, ενώ στάθηκε και στην απουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Περίπου στις 10 παρά το βράδυ, είχα το μαγαζί μισογεμάτο, όταν ήρθε ένας φίλος της ΑΕΚ και μου είπε ότι θα κάνουν κατέβασμα οι Κροάτες. Μου είπε να το πω στον κόσμο. Μετά άρχισαν και βάζανε φωτιές και ήρθαν περίπου 200-300 άτομα και άρχισαν να τα σπάνε όλα. Παίρνανε τραπέζια, καρέκλες και τα πετάγανε ο ένας στον άλλο. Έπεσε πάρα πολύ ξύλο. Ο 22χρονος ήταν εδώ στο γεφυράκι πάνω και είχε δεχτεί μαχαιριές. Τον πήγαν στο περίπτερο να τον πάρει το ασθενοφόρο. Άλλος Κροάτης ήταν στο έδαφος αιμόφυρτος, σε άσχημη κατάσταση. Είχε ανοίξει το κεφάλι του. Ο κόσμος ήταν τρομαγμένος. Υπήρχαν παιδιά. Ένας φίλος μου ήταν με το εγγόνι του που είναι τριών μηνών. Χτυπάγανε παντού, όπου βρίσκανε. Η αστυνομία ήρθε μισή ώρα μετά το συμβάν. Το συμβάν κράτησε μισή ώρα. Πάντως είχε ακουστεί αυτό ότι θα γίνει. Υπήρχε πολύ μεγάλο μίσος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μίσος. Ήρθαν να τα σπάσουν. Είχαν ρόπαλα και ήταν οργανωμένοι”.

Ολόκληρη η μαρτυρία στο βίντεο:

“Πάμε να τον τελειώσουμε

“Ήμασταν σε καφετέρια εγώ με άλλους τρεις φίλους. Πίναμε καφέ και μας ενημέρωσε το παλικάρι που έχει την καφετέρια ότι έρχονται κάποιοι για να κάνουν φασαρία. “Σηκωθείτε και φύγετε. Θα κλείσουμε και εμείς γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μας είπε” δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό μου, είδα από τη γωνία ότι ερχόντουσαν πολλά άτομα που κρατούσαν καδρόνια και άλλα αντικείμενα που γυάλιζαν. Κατάλαβα ότι δεν θα προλάβαινα να φτάσω στο όχημά που γύρισα να φύγω. Το άφησα. Έσπασαν το μπροστά και το πίσω παρμπρίζ.

Δεν χτυπήσαμε εμείς, αλλά άκουσα ότι έχουν χτυπηθεί άλλοι άνθρωποι. Αμαρτία από τον Θεό. Πάλι καλά πρόλαβαν και έφυγαν, γιατί ήταν και ηλικιωμένοι άνθρωποι στην καφετέρια” είπε ολοκληρώνοντας.

Σε άλλη μαρτυρία, μία γυναίκα ανέφερε: “Άκουγα ουρλιαχτά, φωνές. Φώναζαν «πάμε θα τον τελειώσουμε, θα τον τελειώσουμε». Δεν γνώριζα τι ήταν αυτό”




“Χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους”

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας από το σημείο της επιδρομής των Κροατών είπε: “Τα σπάγανε όλα. Βαράγανε όποιον βρίσκανε μπροστά τους. Βάζανε φωτιές, σπάγανε αυτοκίνητα. Ένα παιδί μπήκε στην καφετέρια και ήταν μαχαιρωμένο στην κοιλιά. Άλλο ένα παιδί ήταν μαχαιρωμένο στο χέρι. Ένας φίλος μου δέχτηκε ροπαλιά. Μετά από 20-25 λεπτά ήρθαν τα ΜΑΤ και πετούσαν δακρυγόνα. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Ένας κύριος ήταν με την 13 ετών κόρη του που τραυματίστηκε. Ήταν μία βραδιά τρομοκρατίας. Τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί. Ήταν μαυροφορεμένοι και κρατούσαν ρόπαλα. Ήρθαν για να κάνουν δολοφονίες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα