Μίκης Θεοδωράκης: Μία μέρα νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα – “Θα σεβαστούμε την επιθυμία του” για την ταφή λέει ο γιος του

Μίκης Θεοδωράκης: Μία μέρα νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα – “Θα σεβαστούμε την  επιθυμία του” για την ταφή λέει ο γιος του
Μίκης Θεοδωράκης INTIME

Μία μέρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Τι έγραψε ο γιος του για την επιθυμία του πατέρα του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Μία ημέρα νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα, η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. της Τετάρτης, οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Η αναβολή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το Κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολης.

“Θα σεβαστούμε την επιθυμία του”

Ανάρτηση με την οποία επιχειρεί να κατευνάσει τη θλιβερή εικόνα διαμάχης που έχει προκύψει από τη διαφωνία για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι η οικογένειά του θα σεβαστεί την επιθυμία του, έκανε ο γιος του, Γιώργος.

Θυμίζουμε πως οι συγγενείς του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη ζητούν να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, επιλογή που εναντιώνεται στην επιθυμία του ίδιου, όπως την είχε εκφράσει σε επιστολή του στον -τότε- Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, ζητώντας τη συνδρομή του ώστε να ταφεί στον Γαλατά.

Η οικογένεια εμφανίστηκε αντίθεση με την εν λόγω επιθυμία, ενώ η διαφωνία τους με τους “εκτελεστές” της οδήγησε ακόμη και στην παρέμβαση της δικαιοσύνης, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να εκδίδει προσωρινή διαταγή απαγορεύοντας οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη.

Παρ’ όλα αυτά, το βράδυ της Παρασκευής ο γιος του έγραψε πως η οικογένειά του θα σεβαστεί την επιθυμία του.

Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…”, ήταν η ανάρτηση που έκανε ο Γιώργος Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα