Μητέρα 9χρονης: “Μου έλεγε, μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι;”
Η υπόθεση με τη λιποθυμία του 9χρονου κοριτσιού στη Ρόδο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ακούστε τη μητέρα της να περιγράφει την κατάσταση που βιώνει με τις δύο ανήλικες κόρες της σε ένα "νεκρό νησί", όπως το αποκάλεσε.
- 25 Ιουνίου 2020 12:07
Πλήθος κόσμου έχει συγκλονιστεί και ευαισθητοποιηθεί μετά το περιστατικό σε φούρνο της Ρόδου, όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα, περιμένοντας τη μητέρα του να αγοράσει ψωμί. Η εικόνα της οικονομικής εξαθλίωσης που συντελέστηκε στον φούρνο αντικατοπτρίζει τη νέα σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η γυναίκα ξενοδοχοϋπάλληλος και είναι απόρροια του μεγάλου πλήγματος που έχει υποστεί το νησί, οδηγώντας στο κλείσιμο αρκετών ξενοδοχειακών μονάδων, επιχειρήσεων και καταστημάτων και αφήνοντας αρκετό κόσμο χωρίς δουλειά.
Η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού (έχει άλλη μία κόρη ίδιας ηλικίας), μεγαλώνει μόνη της τις δύο κόρες της και μετά την καταβολή του τελευταίου επιδόματος των 800 ευρών, στηρίζεται πλέον μόνο στο επίδομα παιδιού, περιμένοντας να ανοίξει και η πλατφόρμα για το επίδομα των 533 ευρώ.
Η ίδια μίλησε στον ΑΝΤ1 περιγράφοντας τόσο το εν λόγω περιστατικό όσο και τη νέα κατάσταση που αντιμετωπίζει και που, όπως είπε, αναμένεται να εμφανιστεί και σε άλλους ανθρώπους που έχουν μείνει άνεργοι στη Ρόδο.
“Δουλειά δεν έχω. Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, δεν θα είναι μόνο το δικό μου. Πέρυσι που δούλευα έπαιρνα 1.000 ευρώ και ζούσα άνετα, πλουσιοπάροχα. Τώρα θα τρώμε πέτρες. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Η κόρη μου είπε μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι; Τα παιδιά μου είναι πολύ περήφανα. Όταν πληρώνομαι φροντίζω να γεμίζω τα ντουλάπια μου για να έχουμε επάρκεια, όμως κάποια στιγμή τα πράγματα τελειώνουν. Η πολιτεία ανταποκρίθηκε. Το ίδρυμα Αγία Σοφία ανταποκρίθηκε και να ‘ναι καλά αυτή η γυναίκα, η κυρία Σοφία Μανιά που ενδιαφέρθηκε και μου είπε έλα κοπέλα μου να πάρεις ό,τι θέλεις. Με ρωτάνε συνέχεια γιατί δεν πήρα τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο. Το κοινωνικό παντοπωλείο δίνει τρόφιμα μία φορά τον μήνα. Εγώ όταν δούλευα δεν είχα ανάγκη από το κοινωνικό παντοπωλείο. Τώρα το έχω ανάγκη. Το κράτος δεν βλέπει”.