Ναυάγιο στην Πύλο: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα – Ένταση και 26 προσαγωγές στην Αθήνα

Ναυάγιο στην Πύλο: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα – Ένταση και 26 προσαγωγές στην Αθήνα
Πορεία για την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου στην Αθήνα eurokinissi

Πορείες διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καρδίτσα και Καλαμάτα. Επεισόδια και χρήση χημικών στην πορεία στα Προπύλαια. Τουλάχιστον 26 προσαγωγές.

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν σε διαδηλώσεις για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε Πάτρα, Καρδίτσα και Καλαμάτα.

Ειδικότερα στην Αθήνα, οργανώσεις, φορείς, σωματεία και πολίτες – κατά κύριον λόγο νεαρής ηλικίας – συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία κατά την οποία βρήκαν φρικτό θάνατο τουλάχιστον 78 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται πάνω από 560.

Η πορεία στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 5.000 άτομα λίγο πριν τις 9μ.μ πέρασε από το Σύνταγμα όπου σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

intime news


intime news

eurokinissi

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, νωρίτερα, ομάδα ατόμων πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία Κολοκοτρώνη επί της οδού Σταδίου, και ακολούθησε χρήση χημικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 26 προσαγωγές.

Στη συνέχεια η πορεία πέρασε από το πολεμικό μουσείο και κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΕΕ, όπου υπήρξε ισχυρή αστυνομική παρουσία καθώς επίσης και αύρα.

NEWS 24/7

Νωρίτερα, η πορεία διέσχισε τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως: “Πες το δυνατά, πες το καθαρά, σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά”, “Φονιάδες των παιδιών σε Τέμπη και Αιγαίο, αυτό το έγκλημά σας θα είναι το τελευταίο”, “Όχι απελάσεις ρατσιστικές, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες”, “”Ρατσισμός λιτότητα και τρομοκρατία, κάτω η Νέα Δημοκρατία” , “Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι”, “Κλείστε τα στρατόπεδα τα ρατσιστικά, μες τις γειτονιές μας να ζει η προσφυγιά”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά από κάλεσμα εργατικών σωματείων προσκείμενων στο ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 8μμ στο Σύνταγμα.

Οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα πέταξαν φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου.

eurokinissi

Στη συγκέντρωση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συμμετείχαν 2.500 άτομα.

Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν και στα Προπύλαια.

Τα πανό των οργανώσεων στα Προπύλαια έδωσαν το στίγμα της διαδήλωσης. Κυβέρνηση και ΕΕ να σταματήσουν τις δολοφονίες στα σύνορα” έγραφε το ΜέΡΑ25. Το Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Αθήνας στο πανό του αναφέρει: Πύλος: είναι έγκλημα – να μην αφήσουμε την αλληλεγγύη να ναυαγήσει. “Ανοίξτε τα σύνορα, γκρεμιστεί τον φράχτη” γράφει το πανό της ΚΕΕΡΦΑ. Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) που κάλεσε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «οι δεκάδες νεκροί πρόσφυγες του ναυαγίου είναι μαζική δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων».

intime news


Το πανό του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το ναυάγιο στην Πύλο eurokinissi


Το ΜέΡΑ25 στην πορεία eurokinissi


eurokinissi


eurokinissi


Δείτε τις φωτογραφίες και βίντεο του NEWS 24/7 από τη συγκέντρωση:

NEWS 24/7

NEWS 24/7

NEWS 24/7

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα

Στην Πλατεία Συντάγματος, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκε λίγο μετά τις 8μ.μ, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών”, “Υγροί τάφοι και θάλασσες νεκρών, ΝΑΤΟ και ΕΕ φονιάδες των λαών”.

eurokinissi

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το ναυάγιο στην Πύλο eurokinissi

Τα καλέσματα ήταν από τα εξής σωματεία:

  • Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ)
  • Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής

«Οργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας, από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου», τονίζεται στην ανακοίνωση των σωματείων.

Διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη

Από την Καμάρα και από το άγαλμα Βενιζέλου, σωματεία και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το ναυάγιο με τους δεκάδες νεκρούς στα ανοιχτά της Πύλου.

Συγκέντρωση σωματείων στο Αγ. Βενιζέλου eurokinissi

eurokinissi

eurokinissi

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6μμ στην Καμάρα και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

intime news

intime news

Στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές τόνιζαν την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την προστασία των προσφύγων και ων μεταναστών, υποστηρίζοντας πως το ναυάγιο στην Πύλο δεν ήταν ατύχημα, αλλά δολοφονία.

Συγκεντρώσεις σε Πάτρα, Κρήτη Καρδίτσα και Καλαμάτα

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στην Καρδίτσα στην κεντρική πλατεία και στην Καλαμάτα στο συντριβάνι, στο φανάρι Αριστομένους.

Στην Πάτρα και στα Χανιά ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές σε εκλογικά περίπτερα της ΝΔ.

Συγκέντρωση για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο στην Καλαμάτα intime news

Δείτε το βίντεο του 24MEDIA LAB:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα