Ωρωπός: Κατακραυγή για τις εικόνες ντροπής – ΕΔΕ για το περιστατικό με τους νοσηλευτές

Ωρωπός: Κατακραυγή για τις εικόνες ντροπής – ΕΔΕ για το περιστατικό με τους νοσηλευτές
Νοσηλευτές πλένουν 70χρονη γυναίκα με λάστιχο σε πυλωτή στον Ωρωπό GRTIMESGR

Σάλος από τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, όπου νοσηλευτές φαίνονται να πλένουν μια 70χρονη γυναίκα με λάστιχο σε πυλωτή στον Ωρωπό. Η απάντηση του δημάρχου.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εικόνα με το πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου του δήμου Ωρωπού να πλένει με το λάστιχο, γυμνή και ξαπλωμένη πάνω σε μία κουβέρτα, μία γυναίκα σε πυλωτή πολυκατοικίας, στην περιοχή του Ωρωπού.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, τοποθετήθηκε για το περιστατικό το πρωί της Δευτέρας (06/03) στην ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για ντροπιαστικές και απαξιωτικές εικόνες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

“Το ασθενοφόρο -ανήκει στον δήμο και τη διαχείρη την έχει ιδιωτική εταιρεία- κλήθηκε να πάει στη συγκεκριμένη οικεία γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες από ένοικους της πολυκατοικίας ότι μυρίζει άσχημα και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι θα πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα αρκετές μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την καθαρίσουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο, ούτε στο διαμέρισμα και σύμφωνα με αυτά που λένε η γυναίκα τους ζήτησε να την πλύνουν”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως, σήμερα, Δευτέρα (06/03) ξεκινάει ΕΔΕ για το περιστατικό, για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί, ενώ το πόρισμα της ΕΔΕ θα μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα και στη συνέχεια θα διακοπεί η σύμβαση με την εταιρεία.

“Στη σύμβαση προβλέπεται ρητά οι υπάλληλοι να είναι πτυχιούχοι και να έχουν εργασιακή εμπειρία. Είναι απαράδεκτο. Δεν έπρεπε να γίνει. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτούς τους ανθρώπους, για αυτό που έγινε. Μάς γυρνάει αιώνες πίσω. Είναι απαράδεκτο. Θα έπρεπε να βρουν έναν άλλο τρόπο να καθαρίσουν τη γυναίκα και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο”, πρόσθεσε ακόμα ο κ. Γιασημάκης.

Πλεύρης για Ωρωπό: Δεν έχουν σχέση με το ΕΚΑΒ αυτοί οι εργαζόμενοι

Το απαράδεκτο συμβάν σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ξεκαθαρίζοντας πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν σχέση με εργαζομένους στο υπουργείο Υγείας, ούτε εργάζονται στο ΕΚΑΒ, ενώ και ο ίδιος χαρακτήρισε άθλιο το εν λόγω περιστατικό.

Η ανάρτηση του υπ. Υγείας:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα