Πάτρα: “Παλέψαμε για τη Τζωρτζίνα, είμαι στη διάθεση της ανακρίτριας”, λέει ο γιατρός της
Διατεθειμένος να συμβάλλει στην επίλυση της υπόθεσης θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, δήλωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, κατά την άφιξή του στην 18η τακτική ανακρίτρια.
- 08 Απριλίου 2022 11:32
Το κατώφλι της 18ης τακτικής ανακρίτριας πέρασε ο Ανδρ. Ηλιάδης, επικεφαλής της εντατικής του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου του Ρίο, προκειμένου να καταθέσει για τις συνθήκες του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.
Εισερχόμενος στο κτίριο, ο γιατρός εξέφρασε τη θλίψη του για τα παιδιά.
Ειδικά για την Τζωρτζινα, ανέφερε ότι “με τη διάσωση στο νοσοκομείο, μετά παλέψαμε και προσπαθήσαμε να την θωρακίσουμε με τον απινιδωτή κ τον βηματοδότη. Είμαι στη διάθεσή της ανακρίτριας”.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ηλιάδης είπε: “Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.
Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη”.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συγκεκριμένος ιατρός θεωρείται ότι είχε κομβικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών. Κι αυτό γιατί φαίνεται να έχει δώσει διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως προς τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι έχει καταθέσει βίντεο της 9χρονης, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ανδρ. Ηλιάδης θα μπορέσει να δώσει και διευκρινίσεις γύρω από τις αποφάσεις που έλαβε για να «θωρακίσει» όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει.
Γιατί καταρρέει το επιχείρημα Πισπιρίγκου για τις τοξικολογικές
Σαν χάρτινος πύργος καταρρέει το πρόχειρο επιχείρημα το οποίο προσπάθησε να αρθρώσει η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου περί μη ανίχνευσης δυο ουσιών (αδρεναλίνη και ροκουρόνιο) που χορηγήθηκαν στην άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του καθηγητή τοξικολογίας κ. Τσατσάκη ο οποίος επεσήμανε ότι μια πλήρης τοξικολογική έκθεση θα έπρεπε να είχε καταγράψει τις συγκεκριμένες ουσίες, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Κωνσταντίνος Ζάρδας, υποστήριξε ότι ενδεχομένως έγινε λάθος και αντί για το ροκουρόνιο χορηγήθηκε κεταμίνη.
Ο συγκεκριμένος όμως ισχυρισμός χαρακτηρίζεται ως παντελώς έωλος καθώς διαψεύδεται πλήρως από τις μαρτυρίες των γιατρών και των νοσηλευτών του “Παίδων” που ξεκαθαρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της ανάνηψης δεν χορηγήθηκε κεταμίνη αλλά και από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών που ανίχνευσαν την κεταμίνη σε πολύ υψηλό ποσοστό συγκέντρωσης και συγκεκριμένα 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml αίματος.
Την ίδια στιγμή οι ερευνητές της υπόθεσης δολοφονίας της Τζορτζίνας εξηγούσαν στο eReportaz ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας τόσο το ροκουρόνιο όσο και η αδρεναλίνη χαρακτηρίζονται ως “άνευ ουσίας” καθώς χορηγήθηκαν στην προσπάθεια της ανάνηψης ενώ το 9χρονο κορίτσι ήταν “ήδη νεκρό” μετά τη δολοφονική δόση κεταμίνης που την σκότωσε και σύμφωνα με το κατηγορητήριο της χορήγησε η ίδια της η μητέρα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις καταθέσεις που δημοσίευσε η “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” στις 14.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε περπατώντας, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, στους γιατρούς και νοσηλευτές του “Παίδων” για να τους ειδοποιήσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την Τζωρτζίνα. Όταν εισήλθαν στον θάλαμο του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι το άτυχο κορίτσι ήταν ήδη νεκρό και ξεκίνησαν οι προσπάθειες ανάνηψης κατά τη διάρκεια της οποία χορηγήθηκε η αδρεναλίνη και το ροκουρόνιο, το οποίο είναι μυοχαλαρωτικό και δεν έχει καμία σχέση με την κεταμίνη που είναι κατασταλτική ουσία η οποία χορηγείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι στην ανάνηψη!
Την ίδια στιγμή όπως πληροφορείται το eReportaz ολοκληρώθηκε ο ποσοτικός έλεγχος και των υπόλοιπων ουσιών που χορηγήθηκαν στην άτυχη Τζωρτζίνα στο πλαίσιο της φαρμακευτικής αγωγής που ελάμβανε και πρόκειται για βενζοδιαζεπίνες και αντιεπιληπτικά φάρμακα. Σύμφωνα με καθόλα έγκυρες πηγές δεν προέκυψε κάτι το εντυπωσιακό καθώς αποδείχθηκε ότι όλες οι ουσίες χορηγούνταν στην αποκαλούμενη “φαρμακευτική δόση” και ως εκ τούτου διαψεύδεται η πληροφορία ότι υπήρχε και άλλη ουσία -πλην της κεταμίνης- η οποία ανιχνεύθηκε σε υπέρμετρη δόση.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις