Πρόεδρος Σωματείου Θαλαμηπόλων: Πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή, πρωτοφανές περιστατικό στα ναυτικά χρονικά

Πρόεδρος Σωματείου Θαλαμηπόλων: Πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή, πρωτοφανές περιστατικό στα ναυτικά χρονικά
Πειραιάς Eurokinissi

Ο Λευτέρης Σαριδάκης τόνισε ότι ο άνθρωπος θα έπρεπε πρώτα να προστατευτεί και εν συνεχεία να γίνονταν οι όποιες ενέργειες για την απομάκρυνσή του.

Συγκλονισμένος από τον πνιγμό του 36χρονου ανθρώπου στον Πειραιά παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του σωματείκου θαλαμηπόλων του Εμπορικού Ναυτικού Λευτέρης Σαριδάκης.

Μιλώντας στο NEWS 24/7 ο κ. Σαριδάκης έκανε λόγο για πρωτοφανές περιστατικό στα ναυτικά χρονικά της χώρας: “Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε κάνοντας τη σχετική έρευνα, δεν έχει καταγραφεί ποτέ τέτοιο περιστατικό”.

Τον ρωτήσαμε για τις ενέργειες που θα έπρεπε να κάνει το πλήρωμα βλέποντας έναν άνθρωπο πάνω στην μπουκαπόρτα: “Πρωτόκολλο δεν υπάρχει. Πάνω απ’όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Και εδώ, όπως βλέπουμε στο video, η ανθρώπινη ζωή δεν προστατεύτηκε. Είναι μία σκληρή πραγματικότητα για μας και το λέω με πόνο γιατί οι άνθρωποι του πληρώματος είναι συνάδελφοι. Και μάλιστα καλοί συνάδελφοι, έμπειροι”.

Μετά από ένα σχετικά καλό καλοκαίρι για τον κλάδο, έχουμε αυτό το περιστατικό. Τι να πω; Από ότι με πληροφόρησαν το θύμα είναι άνθρωπος γνωστός στο λιμάνι, σύχναζε εκεί. Η αντιμετώπιση όμως έπρεπε να είναι τελείως διαφορετική. Θα μπορούσαν να τον βάλουν μέσα και εν συνεχεία να “έτρεχαν” οι όποιες ενέργειες, ίσως και με επιστροφή στο λιμάνι”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα