Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Διασώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Διασώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος
Ο Ρουμάνος πιλότος που διασώθηκε από το ελικόπτερο που έπεσε στη Σάμο samos24

Το Λιμενικό κατάφερε να εντοπίσει και να διασώσει δύο μέλη του ελικοπτέρου που κατάπεσε στην τοποθεσία Άγιος Μηνάς στη Σάμο. Συνεχίζονται οι έρευνες για δύο ακόμη μέλη

Σώοι εντοπίστηκαν και διασώθηκαν δύο από τα μέλη του πληρώματος του ελικόπτερου Mi 8 (μεσαίου τύπου), το οποίο κατέπεσε κατά τη συνδρομή του στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/7) στο Παλαιχώρι της Σάμου.

Η πρόσκρουση έγινε 300 μέτρα δυτικά από την παραλία της Πλάκας, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πρόκειται για μισθωμένο ελικόπτερο από την Ουκρανία με τετραμελές πλήρωμα.

Ο πρώτος διασωθείς είναι πιλότος. Αυτή την ώρα δίνει πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο για τις ενέργειες έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό δύο ακόμα μελών. Όπως αναφέρει το Λιμενικό έρευνες γίνονται από 3 περιπολικά σκάφη και από 2 ιδιωτικά σκάφη ενώ μεταβαίνει και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το πλήρωμα σύμφωνα με την ΕΡΤ αποτελείται από έναν Έλληνα μεταφραστή, έναν Ρουμάνο και δύο Μολδαβούς. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έναν νεκρό.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Οι πρώτες αναφορές αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την άντληση νερού από τη θάλασσα. Το πλήρωμα έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να πέσει στη θάλασσα από μικρό ύψος.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που ενδεχομένως φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης Samos24.GR, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που φέρεται να αποτυπώνει την στιγμή της πτώσης.

samos24.gr

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί επίγεια και εναέρια μέσα.

Η κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Το πύρινο μέτωπο μαίνεται κοντά στον Άγιο Γιάννη τον Ελεήμονα. Εθελοντές πυροσβέστες που σπεύδουν στο σημείο κάνουν λόγο για σοβαρή πυρκαγιά σε τοποθεσία που είναι δύσκολο να προσεγγιστεί από οχήματα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα (1) ελικόπτερο τύπου ER-MHY (Mi-8 MTV-1) μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διεσώθη ένα (1) μέλος του πληρώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων τριών (3) μελών“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα