Κουκάκι: Τριπλή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων – Ένταση και χρήση χημικών

Κουκάκι: Τριπλή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων – Ένταση και χρήση χημικών
Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι Eurokinissi

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν σε τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι. Μέσα σε ένα από τα κτίρια υπάρχουν αντιδράσεις, με τους καταληψίες να ψεκάζουν με πυροσβεστήρες και να φωνάζουν κατά των αστυνομικών.

Ένταση έχει δημιουργηθεί από τις 7 το πρωί κατά τη διάρκεια τριπλής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων, από άτομα του αναρχικού χώρου, στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι.

Την ώρα που οι άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που υπήρχαν μέσα πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες και ότι άλλο αντικείμενο υπήρχε, μέχρι και έπιπλα, φωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να βγουν, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν μπει και στα τρία κτίρια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν βρεθεί και στο κτίριο της οδού Αρβάλη δύο άτομα τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και πάλι καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία, καθώς σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας γυναίκας, αλλά και οπτικό υλικό, η ίδια, ο σύζυγος και τα παιδιά της βρέθηκαν δεμένοι στην ταράτσα του σπιτιού της, ενώ όπως καταγγέλλει ο σύζυγος και τα παιδιά της χτυπήθηκαν από την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα