Σεισμός στην Κρήτη: Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς – Τραυματίστηκε τουρίστας

Σεισμός στην Κρήτη: Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς – Τραυματίστηκε τουρίστας
Φαράγγι, φωτό αρχείου Eurokinissi

Κατολίσθηση προκλήθηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη, μετά τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα ένας περιπατητής να έχει τραυματιστεί. Στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική ύστερα από κλήση που έλαβε για εγκλωβισμένο και τραυματισμένο τουρίστα στο Φαράγγι της Σαμαριάς και ήδη σπεύδει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στο σημείο.

Μετά τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ που έπληξε την Κρήτη, φαίνεται πως προκλήθηκε κατολίσθηση σε κάποια σημεία και ο περιπατητής έχει τραυματιστεί.

Νωρίτερα και εξαιτίας του σεισμού, ενεργοποιήθηκε το «112» στην περιοχή προειδοποιώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νοτίων Χανίων, για το φαινόμενο με την εξής προειδοποίηση:

«Λόγω σεισμικής δόνησης στην περιοχής σας, αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές (φαράγγια, βράχους). Κίνδυνος κατολισθήσεων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί της Κυριακής, σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στην Κρήτη κοντά στα Χανιά,

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 10,7 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Σούγιας Χανίων, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός καθώς είχε εστιακό βάθος στα 7 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Δυτικής Κρήτης αναστατώνοντας κατοίκους και επισκέπτες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα φαράγγια και στις πεζοπορικές διαδρομές λόγω του σεισμού

Στην απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών στα φαράγγια και τις λοιπές πεζοπορικές διαδρομές με έντονο ανάγλυφο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης λόγω του φόβου κατολισθήσεων από ενδεχόμενο νέο μετασεισμό, προχώρησε πριν από λίγο το τμήμα πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης με ανακοίνωση του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα