Σουδάν: Επέστρεψε ο διασωληνωμένος Έλληνας τραυματίας – Τραυματίστηκε από ρουκέτα στο Χαρτούμ

Σουδάν: Επέστρεψε ο διασωληνωμένος Έλληνας τραυματίας – Τραυματίστηκε από ρουκέτα στο Χαρτούμ
Επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από το Σουδάν ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Ο διασωληνωμένος Έλληνας τραυματίας από το Σουδάν έφτασε στην Ελλάδα και αναμένεται να μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Με ειδική ναυλωμένη πολιτική πτήση Lifeline έφτασε στην Ελλάδα πριν από λίγη ώρα ο διασωληνωμένος Έλληνας τραυματίας από το Σουδάν.

Σε ενημέρωση που έγινε νωρίτερα είχε αναφερθεί πως στο αεροσκάφος επιβιβασθηκε και ο γιος του, περίπου 16-17 ετών.

Ο άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ, είναι ανάμεσα στους Έλληνες που διέφυγαν με τη βοήθεια γαλλικών ειδικών δυνάμεων, και η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν επετράπη η μεταφορά του με το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας που έφτασε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στις 10:30 το πρωί της Τρίτης (25/4).

Το πρώτο χειρουργείο του πραγματοποιήθηκε σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο στο Τζιμπουτί και πρέπει σύμφωνα με τους γιατρούς να γίνει και πάλι χειρουργική επέμβαση εντός 48 ωρών. Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο των Ενόπλων Δυνάμεων, και τον μετέφερε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για νοσηλεία και την επέμβαση που πρέπει να γίνει.

Την ίδια ώρα η επιχείρηση απομάκρυνσης των Ελλήνων του Σουδάν παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, με τις διπλωματικές αρχές να κάνουν τον δικό τους αγώνα δρόμου ώστε να συμπεριληφθούν και Έλληνες στα πτητικά μέσα των συμμαχικών χωρών που φτάνουν στην αεροπορική βάση 22 χλμ έξω από το Χαρτούμ.

Ακόμα 7 άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν νωρίτερα σήμερα, με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην ‘Ακαμπα της Ιορδανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του Βόπκε Χέκστρα για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν. Υπενθυμίζεται ότι επτά ακόμη είχαν φτάσει στην ‘Ακαμπα τις πρώτες πρωινές ώρες με τον ίδιο τρόπο.

“Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα