Τεκτονική Στοά Αχαρνών: Συνελήφθη ο 61χρονος βομβιστής

Τεκτονική Στοά Αχαρνών: Συνελήφθη ο 61χρονος βομβιστής
Έκρηξη στην Τεκτονική Στοά Αχαρνών INTIME NEWS

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο άνδρας που τοποθέτησε δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τεκτονική Στοά, επί της οδού Αχαρνών.

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (25/07) ένας 61χρονος για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της τοποθέτησης δύο εκρηκτικών μηχανισμών στην Τεκτονική Στοά στο κέντρο της Αθήνας στις 13 Ιουλίου.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μυστηριώδη βομβιστή μετά και το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και απεικόνιζε τον άνδρα να κρατά δύο αντικείμενα, που πιθανόν να είναι οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, ενώ μάλιστα προσπάθησε να παραποιήσει τα χαρακτηριστικά του φορώντας περούκα.

Λίγη ώρα πριν την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα στο 112.

Αμέσως, αποκλείστηκε η περιοχή από δυνάμεις της Αστυνομίας και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία δεν υπήρξε τραυματισμός και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, κυρίως μαύρισμα της τοιχοποιίας εξωτερικά του κτιρίου. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν τον δυνατό κρότο.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερο ύποπτο κουτί με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, το οποίο οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να εξουδετερώσουν, πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο μηχανισμός που εξεράγη επί της οδού Αχαρνών αποτελούνταν από μικρή φιαλη υγραερίου, ένα παλιό κινητό τηλέφωνο, μπαταρία και καλώδια. Δίπλα από αυτόν βρέθηκε ένα χάρτινο κουτί με δεύτερο μηχανισμό. Όπως διαπίστωσαν οι πυροτεχνουργοί που έκαναν τον έλεγχο είχε μια άδεια φιάλη αερίου (ήλιο), κινητό τηλέφωνο, κροτίδα, φυτίλι και ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του 61χρονου βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, αλλά και ολόκληρο κατασκευαστήριο εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιούνται έρευνες και σε άλλη οικία του 61χρονου.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης εδώ:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα