Τέμπη: Το “τελευταίο αντίο” στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας

Τέμπη: Το “τελευταίο αντίο” στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας
Στιγμιότυπο από την κηδεία του 54χρονου αστυνομικου και του 15χρονου γιου του στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Πλήθος κόσμου σε διάφορα σημεία της χώρας αποχαιρέτησαν σήμερα τους νεκρούς από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Συγγενείς, φίλοι των θυμάτων, καθώς και απλοί πολίτες είπαν το “τελευταίο αντίο” σε νεκρούς του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, σε διάφορα σημεία της χώρας.

Η Καρδίτσα αποχαιρέτησε το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωντσαντίνου και Ελένης, με ανείπωτη θλίψη, τον 21 ετών φοιτητή Αναστάσιο Κουτσόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Εκατοντάδες μαθητές με βουρκωμένα μάτια και ένα λουλούδι στο χέρι, καθώς τα μαθήματα στα σχολεία είχαν λήξει στις 12:00, είπαν το τελευταίο “αντίο” στον φοιτητή που σπούδαζε στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

“Μαμά θα αργήσω, κοιμήσου…”, φέρεται να είναι το τελευταίο μήνυμα προς τη μητέρα του επειδή είχε καθυστερήσει να ξεκινήσει η αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι συγγενείς του. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος. Το δημοτικό συμβούλιο Σοφάδων, με αφορμή τον θάνατο του Αναστάσιου Κουτσόπουλου στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνήλθε σήμερα σε κατεπείγουσα διά περιφοράς συνεδρίαση και ομόφωνα ενέκρινε ψήφισμα.

Ο δήμαρχος Σοφάδων και το δημοτικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, εκφράζουν “τη βαθιά θλίψη και οδύνη και τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συνδημότη μας Αναστάσιου Κουτσόπουλου, που τόσο ξαφνικά και άδικα έφυγε από κοντά μας στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη”. Παράλληλα, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς όλων των θυμάτων.

Κηδεία του 21χρονου Αναστάσιου Κουτσόπουλου στην Καρδίτσα Karditsalive.net

Τελευταίο αντίο στον 23χρονο πυροσβέστη και την συνομήλικη σύντροφό του

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα και τον 23χρονο πυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη, Νικήτα Καραθεοδώρου, και την 23χρονη σύντροφό του, Κέλλυ Πορφυρίδου, φοιτήτρια στη Θεολογική του ΑΠΘ, οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία της τραγωδίας των Τεμπών.

Σε κλίμα βουβό, πλήθος κόσμου με λευκά λουλούδια έσπευσαν στον Ιερό Ναό για να πουν το τελευταίο αντίο στα δυο νέα παιδιά. Όπως μετέδωσε το thestival.gr, οι σοροί των δυο άτυχων νέων έφτασαν σχεδόν μαζί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος.

Το φέρετρο του 23χρονου ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία ενώ η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος έπαιζε πένθιμα εμβατήρια. Στην κηδεία το “παρών” έδωσαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και συνάδελφοι του Νικήτα. Μάλιστα έφεραν στην κηδεία και το κόκκινο σακίδιο που είχε στην υπηρεσία του ο άτυχος 23χρονος, προκειμένου να τον τιμήσουν.

Ο Νικήτας Καραθεοδώρου και η Κέλλυ Πορφυρίδου επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη. Βρίσκονταν στο βαγόνι του εστιατορίου τη στιγμή που έγινε η φονική σύγκρουση.

Κηδεία του 23χρονου πυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη, Νικήτα Καραθεοδώρου, και της 23χρονης φοιτήτριας, Κέλλυ Πορφυρίδου Voria.gr


Σε πένθιμο κλίμα και το Κορδελιό

Βαρύ ήταν το κλίμα και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, στην κηδεία του 54χρονου συνταξιούχου αστυνομικού Ευάγγελου Μπουρνάζη και του 15χρονου γιου του Παναγιώτη που έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Συγγενείς, φίλοι, μαθητές, καθώς και τα άλλα δύο παιδιά του αστυνομικού, είπαν το τελευταίο αντίο στους δικούς τους ανθρώπους που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγαν από τη ζωή. Μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού, με άσπρα λουλούδια στα χέρια, αποχαιρέτησαν τον φίλο και συμμαθητή τους, Παναγιώτη, με τον οποίο πλέον δεν θα κάθονται μαζί στα ίδια θρανία.

Την περασμένη Τρίτη, ο συνταξιούχος αστυνομικός επέστρεφε μαζί με τον 15χρονο γιο του από την Αθήνα, όπου είχε πάει για να δει την εγγονή του, κόρη του μεγάλου του γιου.

Στιγμιότυπο από την κηδεία του 54χρονου αστυνομικου και του 15χρονου γιου του στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Αταλάντη: Θρήνος στην κηδεία της 28χρονης Ελπίδας

Δάκρυσαν ακόμη και οι πέτρες στην Αταλάντη, στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όπου έγινε η κηδεία της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, πού ήταν μεταξύ των θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Τραγικά πρόσωπα οι γονείς και τα δύο αδέλφια της. Την ίδια στιγμή οι συγγενείς, φίλοι αλλά και συμπατριώτες της δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, καθώς κανείς δεν ήθελε να πιστέψει πως ένα κορίτσι που ήταν γεμάτο με όνειρα δεν θα βρίσκεται πλέον κοντά τους.

“Ένα μόνο πράγμα θέλω. Να λάμψει η αλήθεια…” ζητούσε με πόνο ψυχής ο πατέρας της Χρήστος Χούπας, που με πολύ κόπο τον συγκρατούσαν τα δύο αδέλφια της Ελπίδας.

Τα δύο αγόρια, τα αδέρφια της Ελπίδας, η τύχη βοήθησε να μην είναι συνεπιβάτες στο ίδιο τρένο. Είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν μαζί, αλλά ωστόσο μία βλάβη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ανάγκασε να παραμείνουν πίσω, και έτσι άλλαξαν τα εισιτήρια για την επόμενη μέρα.

Η 28χρονη Ελπίδα Χούπα ταξίδευε από την Αταλάντη όπου είχε πάει για το τριήμερο της Αποκριάς, στη Θεσσαλονίκη. Είχε τελειώσει πολιτικός μηχανικός στην Πάτρα και με κατατακτήριες εξετάσεις είχε περάσει στην Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη και συνέχιζε τις σπουδές της.

Λόγια παρηγοριάς ακούστηκαν και από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών που χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο υπουργός των οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ανείπωτη θλίψη για την 19χρονη Αναστασία στα Καλάβρυτα

Ανείπωτος πόνος και θλίψη στην κηδεία της 19χρονης Αναστασίας Παπαγγγελή που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει το Kalavrytanews.com, η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε σήμερα στην Λυκούρια Καλαβρύτων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στην εξόδιο ακολουθία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος, με εκατοντάδες να παραβρίσκονται να κλαίνε και να αποχαιρετούν την Αναστασία.

Απαρηγόρητοι οι γονείς Ηλίας Παπαγγελής και Μαρία Ντόλκα και οι αδελφές της ντυμένες στα λευκά όπως και το λευκό φέρετρο της αδικοχαμένης Αναστασίας και τα λευκά κουφέτα που μοιράστηκαν.

Η Αναστασία σπούδαζε στη Γεωπονική του ΑΠΘ, βρισκόταν στο μοιραίο τρένο και είχε επιβιβαστεί στο τρίτο βαγόνι.

Kalavrytanews.com

Αποχαιρέτησαν τον 22χρονο ποδοσφαιριστή Ιορδάνη Αδαμάκη

Σε κλίμα οδύνης στην Καβάλα συγγενείς, φίλοι και συμπαίκτες είπαν το τελευταίο αντίο στον 22χρονο ποδοσφαιριστή, τον Ιορδάνη Αδαμάκη που σκοτώθηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο νεκροταφείο της Καβάλας.

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη για τον Δημήτρη

Ανείπωτος ο πόνος στην κηδεία του 28χρονου μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας Δημήτρη Οικού στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη.

Ο άτυχος 28χρονος εργαζόταν ως μηχανοδηγός στον ΟΣΕ και είχε εκτελέσει δρομολόγιο προς Αθήνα. Με το μοιραίο τρένο επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε και σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι μαζί με τους συναδέλφους του.

Κηδεύτηκαν οι τρεις ξαδέρφες στην Καλαμπάκα

Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες των τριών κοριτσιών από την Καλαμπάκα, των διδύμων Χρύσα και Θώμη Πλακιά και της ξαδέλφης τους Αναστασίας Πλακιά.

Οι άτυχες κοπέλες, που ήταν ξαδέρφες, κηδεύτηκαν στο Καστράκι Καλαμπάκας σε στενό οικογενειακό κύκλο, αφού επιθυμία της οικογένειας ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός των τριών κοριτσιών, να γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου παρά μόνο των στενών συγγενών.

Το τελευαίο αντίο στην 50χρονη Μαίρη

Κοσμοσυρροή επικράτησε στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου τελέστηκε η κηδεία της 50χρονης Μαίρης, ενός από τα 57 θύματα του μοιραίου τρένου στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μόλις εμφανίστηκε το φέρετρο όπου βρίσκεται μέσα η σορός της 50χρονης Μαίρης οι συγγενείς της λύγισαν ενώ τα ουρλιαχτά τους έσπασαν την σιωπή που επικρατούσε μέχρι τότε. Μάλιστα, η μητέρα της εμφανίστηκε απαρηγόρητη και δάκρυα στα μάτια έλεγε «παιδάκι μου, παιδάκι μου».

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη Μαίρη, εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στο τρένο και εκείνο το μοιραίο βράδυ βρισκόταν στο πόστο της, στο κυλικείο του Intercity.

Από την πρώτη στιγμή η 50χρονη είχε δηλωθεί αγνοούμενη ενώ το περασμένο Σάββατο ταυτοποιήθηκε μέσω dna που είχαν δώσει οι συγγενείς της.

Θρήνος στην Κύπρο για τους δύο φοιτητές

Σήμερα τελέστηκαν και οι κηδεία των δύο Κύπριων φοιτητών του ΑΠΘ, του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου και της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο τρένο.

Οι σοροί των δύο παιδιών έφτασαν στην Κύπρο από τη Θεσσαλονίκη.

Ο 23χρονος φοιτητής Νομικής κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου. Παράκληση της οικογένειας ήταν να παραστούν όλοι με λευκά ρούχα και αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εις μνήμη της Ψυχής του Κυπριανού.

Η 24χρονη που έκανε το μεταπτυχιακό της στη Θεσσαλονίκη, κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο. Θερμή παράκληση της οικογένειάς της προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ήταν να μην καλύψουν δημοσιογραφικά ούτε τη νεκρώσιμο ακολουθία, ούτε την ταφή της, ενώ δεν δέχθηκαν συλλυπητήρια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα