Θεσσαλονίκη: Διώξεις σε βάρος του 21χρονου για την οπαδική επίθεση σε ανήλικο

Θεσσαλονίκη: Διώξεις σε βάρος του 21χρονου για την οπαδική επίθεση σε ανήλικο
Δικαστήριο (φωτογραφία αρχείου) (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι διώξεις της Εισαγγελέα σε βάρος του 21χρονου συλληφθέντα για τον άγριο ξυλοδαρμού 15χρονου με οπαδικά κίνητρα στη Θεσσαλονίκη.

Διώξεις σε βάρος του 21χρονου συλληφθέντα για την οπαδική επίθεση με θύμα έναν 15χρονο άσκησε η εισαγγελέας, η οποία, μάλιστα, είναι η ίδια που βρίσκεται στην έδρα της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η εισαγγελέας άσκησε διώξεις στον 21χρονο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, ληστεία από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία, κατοχή και χρήση αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες (με τον Αθλητικό νόμο).

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος παρέμεινε για περισσότερες από δύο ώρες έξω από το γραφείο της, ενώ πλέον εκπροσωπείται και από γνωστό νομικό πρόσωπο.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση. Ενώπιον της εισαγγελέως φέρεται να παραδέχθηκε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι προηγουμένως ο ανήλικος τον εξύβρισε.

Η επίθεση, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκδηλώθηκε την ώρα που ο παθών περπατούσε με την παρέα του στο δρόμο. Ο ένας από τους δράστες είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και έφερε πάνω του μικρό μεταλλικό αντικείμενο. Στη θέα του επεισοδίου ένας 20χρονος προσέτρεξε σε βοήθεια με αποτέλεσμα να δεχθεί κι αυτός επίθεση.

Την ίδια ώρα η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, με τον οποίον, μάλιστα, χτύπησαν και έναν 20χρονο που έσπευσε να βοηθήσει τον 15χρονο όσο ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος.

Το χρονικό της επίθεσης

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης (2/5) στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες πλησίασαν τον 15χρονο, ο οποίος φορούσε ζακέτα του ΠΑΟΚ. Άρχισαν να τον κλωτσούν και να τον χτυπούν με μπουνιές, μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών. Μάλιστα, οι δύο δράστες φέρεται να άρπαξαν με τη βία τη ζακέτα του 15χρονου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο ανήλικος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Προανάκριση για το συμβάν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα