Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τους αιφνίδιους θανάτους 7χρονου και 3χρονης – Οι πιθανές αιτίες
Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, μετά τους αιφνίδιους θανάτους του 7χρονου και της 3χρονης. Τι λέει για τα δύο περιστατικά ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου "Παπανικολάου".
- 12 Μαΐου 2022 10:55
Τα αίτια των ξαφνικών θανάτων των δύο ανήλικων παιδιών στη Θεσσαλονίκη, ηλικίας 3 και 7 ετών, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ τους, διερευνούν οι υγειονομικές αρχές της πόλης.
Η πιο πρόσφατη τραγωδία ήταν ο χαμός του 7χρονου αγοριού, το πρωί της Τρίτης (10/05), όταν μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε λίγη ώρα μετά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν το θάνατο του παιδιού στη νόσο των λεγεωνάριων, μια λοίμωξη που προκαλείται από μικρόβια στα φίλτρα των κλιματιστικών και προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα.
Στην περίπτωση της 3χρονης, που κατέληξε κι εκείνη στο Ιπποκράτειο το Σάββατο (30/04), οι γονείς του κοριτσιού το μετέφεραν στο νοσοκομείο με πρήξιμο στον αστράγαλο. Σημειώνεται ότι διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν έδωσαν απάντηση για τα αίτια θανάτου του κοριτσιού.
Για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις μίλησε στο Mega o διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, Νίκος Καπραβέλος.
Αναφορικά με το θάνατο του 7χρονου, είπε: “Διερευνώνται οι θάνατοι και του 7χρονου και του 3χρονου που έφυγαν από αιφνίδιο θάνατο. Προφανώς είναι κάποια λοίμωξη που κρύβεται από πίσω ή μία εγκεφαλίτιδα. Μέσα στα νοσοκομεία δε βλέπουμε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ξαφνικά μολύνονται και χάνουν τη ζωή τους. Όταν χάνεται ένα παιδί «χάνεται» ο ήλιος. Πίσω από έναν αιφνίδιο θάνατο κρύβονται πολλές λοιμώξεις, και λοιμώξεις από διάφορες νόσους. Οι περιπτώσεις ωστόσο αυτές είναι σπάνιες, αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα ο μύκητας candida auris δεν απειλεί τη δημόσια υγεία, απασχολεί τα νοσοκομεία και πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα”.
“Η μία περίπτωση, του 3χρονου, είναι ότι μπορεί να είναι σύνδρομο μετά από λοίμωξη από κορονοϊό. Παρόλο που το παιδί δεν είχε μολυνθεί, είχαν περάσει οι γονείς του, και στον ορό του παιδιού βρέθηκαν αντισώματα του κορονοϊόυ. Και οι δύο περιπτώσεις είναι υπό διερεύνηση”, κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις