Τρίπολη: Σε ύφεση η φωτιά – Έρευνα για εμπρησμό

Τρίπολη: Σε ύφεση η φωτιά – Έρευνα για εμπρησμό
Φωτιά στην Τρίπολη arcadiaportal.gr

Στην Τρίπολη έχει μεταβεί ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και εξετάζει μαρτυρίες που κάνουν λόγο για δύο-τρεις διαφορετικές εστίες που ξέσπασαν ταυτόχρονα με απόσταση 150-200 μέτρων η μία από την άλλη. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στις Σέρρες.

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η φωτιά που ξέσπασε κάτω από εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες, νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας (07/08), σε δασική έκταση στις παρυφές της Τρίπολης, στην θέση Άγιος Βλάσης, πάνω από το νοσοκομείο.

Στην Τρίπολη έχει μεταβεί ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και εξετάζει μαρτυρίες που κάνουν λόγο για 2-3 διαφορετικές εστίες που ξέσπασαν ταυτόχρονα με απόσταση 150-200 μέτρω η μία από την άλλη.

Λόγω και του πευκόφυτου της περιοχής, η φωτιά σύντομα από τις διαφορετικές εστίες ενώθηκε και δημιούργησε ενιαίο πύρινο μέτωπο που θα μπορούσε να καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνο για την περιοχή, ωστόσο έγινε σύντομα μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και εστάλησαν ισχυρότατες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες μαζί με τις ενισχύσεις, από 92 πυροσβέστες με 14 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τους οποίους συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πλέον στην περιοχή υπάρχουν μόνο μικροεστίες και οι δυνάμεις θα παραμείνουν στη θέση τους όλη τη νύχτα και μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε επίσης νωρίτερα το απόγευμα, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βαμβακόφυτο Σερρών.

Σύλληψη για εμπρησμό στα Χανιά

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε αγροτική έκταση, καθώς έβαλε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα, στην Τ.Κ. Σέμπρωνα του δήμου Πλατανιά Χανίων.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα