13χρονος έπεσε από τα οκτώ μέτρα σε αποχέτευση και σώθηκε

13χρονος έπεσε από τα οκτώ μέτρα σε αποχέτευση και σώθηκε

Από θαύμα σώθηκε ο Jesse Hernandez, ο οποίος έπεσε στο αποχετευτικό σύστημα του Los Angeles, όπως έπαιζε με φίλους του σε πάρκο της πόλης.

Ο Jesse Hernandez είχε πάει με την οικογένεια του στο Griffith Park του Los Angeles, την Κυριακή 1/4. Όπως έπαιζε με άλλα παιδιά, κοντά σε ξύλινες σανίδες που είχαν τοποθετηθεί πάνω από έργα συντήρησης, στο σύστημα αποχέτευσης, μια έσπασε. Ο μικρός έπεσε σε οκτώ μέτρα βάθος, προσγειώθηκε σε ποτάμι λυμάτων που τον παρέσυρε, με συνέπεια να αγνοείται για διάστημα άνω των 12 ωρών, στο τοξικό αποχετευτικό σύστημα της πόλης, το οποίο καταλήγει στον ποταμό του Los Angeles.

Τα άλλα παιδιά ενημέρωσαν τους γονείς του, που κάλεσαν την αστυνομία. Άρχισαν οι έρευνες και η αναζήτηση του, στο δαιδαλώδες σύστημα υπόγειων σωληνώσεων. Για τον εντοπισμό του, οι αρχές χρησιμοποίησαν και ειδικές κάμερες. Μέσω αυτών είδαν αποτυπώματα του χεριού του, σε σωλήνα.

Στο σημείο έσπευσε σωστικό συνεργείο και άνοιξε φρεάτιο. “Το πρώτο πράγμα που άκουσα ήταν “βοήθεια” δήλωσε ο Adel Hagehalil, βοηθός γενικού διευθυντή στο υγειονομικό τμήμα της πόλης, πριν προσθέσει πως οι εκσκαφείς έφτασαν στα τρία μέτρα βάθους του σωλήνα, όταν τον εντόπισαν. “Είχε γραπώσει μια μάνικα”, ενημέρωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ήταν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, πριν του λίτρα αλατούχου νερού για να τον καθαρίσουν -κυρίως στη μύτη και τα μάτια. Ο 13χρονος ζήτησε ένα τηλέφωνο για να καλέσει τη μητέρα του και να της πει ότι είναι καλά.

Για τον εντοπισμό του και τη διάσωση του συνεργάστηκαν 100 άτομα. Όλα τόνισαν πως ο Jesse χρωστούσε στον εαυτό του την επιβίωση του. Όχι μόνο δεν παρασύρθηκε από τα λύματα που κινούνταν με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά κατάφερε να βρει και ένα σημείο καθαρού -και άρα αναπνεύσιμου- αέρα, όπου και κρεμάστηκε μέχρι να τον εντοπίσουν.

Το ρεπορτάζ του ABC News

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα