Έλληνας νεκρός από την επίθεση σε σταθμό τρένου στο Τελ Αβίβ

Διαβάζεται σε 2'
Επίθεση σε σταθμό τρένων στο Τελ Αβίβ
Επίθεση σε σταθμό τρένων στο Τελ Αβίβ Associated Press

Ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων, βρίσκεται μεταξύ των νεκρών από την επίθεση που σημειώθηκε στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ την Τρίτη (02/10)

Ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων, βρίσκεται ανάμεσα στους επτά νεκρούς από την επίθεση στη Γιάφα του Τελ Αβίβ την Τρίτη (02/10) σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Πρόκειται για τον 26χρονο γιο του γνωστού γιατρού Δημήτρη Καρούση, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στο Ισραήλ το 1988.

Στην ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.

Η ελληνική διπλωματική αποστολή στο Ισραήλ, όπως αναφέρει, βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές για την παροχή στήριξης στην οικογένεια του θύματος και τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.»

Η στιγμή της επίθεσης – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Επτά νεκροί από την επίθεση – Νεκρός και ο ένας δράστης

Eπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στον σταθμό σε κοντινό δρόμο της Γιάφα. Η θανατηφόρα επίθεση ξεκίνησε μέσα σε βαγόνι τρένου και συνεχίστηκε στην αποβάθρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Ο ένας από τους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία. Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, ένας από τους δράστες εργαζόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης και γνώριζε την περιοχή καλά.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν και ένας εκτός υπηρεσίας στρατιώτης των IDF, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Οι IDF ανέφεραν επίσης ότι συνέλαβαν και ανέκριναν αρκετούς υπόπτους που θεωρούνται ότι βοήθησαν τους δράστες να αγοράσουν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και να διεισδύσουν στο Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα