Aεροπορική εταιρεία εξέδωσε κανονισμό για τα εσώρουχα των αεροσυνοδών

Διαβάζεται σε 3'
Aεροπορική εταιρεία εξέδωσε κανονισμό για τα εσώρουχα των αεροσυνοδών
Oι αεροσυνοδοί της Delta πρέπει να φορούν εσώρουχα που δεν είναι ορατά. iStock

Αμερικανική αεροπορική εταιρεία εξέδωσε οδηγίες για την εμφάνιση των αεροσυνοδών εν ώρα εργασίας. Μια σημείωση αφορούσε τα εσώρουχά τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες σπαταλούν εκατομμύρια για τις στολές που φορούν τα μέλη των πληρωμάτων των αεροπλάνων. Μεταξύ των σχεδιαστών που έχουν επιστρατευτεί είναι κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όπως η Βίβιεν Γουέστγουντ.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει τάση προς τις πιο άνετες, gender neutral στολές και παπούτσια για τις γυναίκες που δεν έχουν ψηλά τακούνια.

Μια αμερικανική εταιρεία πήγε την ιστορία ένα βήμα πιο κάτω: εξέδωσε οδηγία που αναφέρει τι εσώρουχα πρέπει να φορούν οι αεροσυνοδοί.

Στο δισέλιδο σχετικό σημείωμα με τίτλο «απαιτήσεις εμφάνισης» αναφέρεται μεταξύ των αυστηρών οδηγιών για την εμφάνιση των μελών κατά την εκπαίδευση και σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, αναφέρεται ότι οφείλουν να φορούν «κατάλληλα εσώρουχα» που «δεν πρέπει να είναι ορατά».

Delta

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι αεροσυνοδοί της Delta περνούν τον περισσότερο χρόνο με τους πελάτες μας και είναι το πρόσωπο της αεροπορικής μας εταιρείας. Η εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών ξεκινά τη στιγμή που ένας αεροσυνοδός φορά τη στολή του».

Σε ό,τι αφορά τα μαλλιά, προτείνεται το φυσικό look «χωρίς έντονες ανταύγειες ή αφύσικες αποχρώσεις». Αν το μήκος ξεπερνά τους ώμους «πρέπει να τραβηχτούν τελείως προς τα πίσω και να ασφαλιστούν μακριά από τα μάτια».

Επίσης, «η προσωπική καθαριότητα και υγιεινή πρέπει να τηρούνται πάντα».

Οι βλεφαρίδες «πρέπει να φαίνονται φυσικές» και «όλα τα νύχια πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα. Δεν επιτρέπονται χρώματα νέον, πολύχρωμα, στολίδια, γκλίτερ, σχέδια ζωγραφισμένα στο χέρι ή νύχια με αερογράφο».

Τα τατουάζ πρέπει να καλύπτονται «με ρούχα ή αδιάβροχο make up», στα αυτιά επιτρέπονται έως δύο σκουλαρίκια «αλλά όχι κρίκοι. Γενικά το μέγεθος δεν πρέπει να ξεπερνάει αυτό της δεκάρας».

Επιτρέπεται μόλις μια τρύπα στη μύτη και διακριτικό σκουλαρίκι από χρυσό, ασήμι, λευκό μαργαριτάρι ή διάφανο διαμάντι/διαμάντι. Τονίζεται ότι «κανένα άλλο τρύπημα σώματος δεν μπορεί να είναι ορατό».

Τα ρούχα πρέπει να έχουν άψογη εφαρμογή, το μήκος στα φορέματα και τις φούστες πρέπει να είναι έως το ύψος του γονάτου, τα παπούτσια πρέπει να είναι κλειστά, με τακούνια ή slingback και οι άνδρες πρέπει να φορούν γραβάτα και πουκάμισο με κουμπιά. Aν έχουν γένια πρέπει να είναι περιποιημένα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα