Αφγανιστάν: Συγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος – “Τρεις φορές προσπάθησαν να με σκοτώσουν”

Αφγανιστάν: Συγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος – “Τρεις φορές προσπάθησαν να με σκοτώσουν”
Η 29χρονη Ζαρίφα Γκαφάρι Martin Meissner/AP

Οι Ταλιμπάν έχουν κάνει τρεις απόπειρες δολοφονίας εις βάρος της 29χρονης, Ζαρίφα Γκαφάρι, ενώ έχουν σκοτώσει τον πατέρα της. 

Για το τρόπο που διέφυγε από το Αφγανιστάν, τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή της αλλά και το λόγο που αποφάσισε να φύγει από την πατρίδα της, έκανε λόγο η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν, Ζαρίφα Γκαφάρι.

Η 29χρονη Ζαρίφα, πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διαφύγει μέσω Πακιστάν στη Γερμανία. Οι Ταλιμπάν έχουν κάνει τρεις απόπειρες δολοφονίας εις βάρος της, ενώ έχουν σκοτώσει τον πατέρα της.

“Ήμουν στόχος των Ταλιμπάν. Ήμουν στην μαύρη λίστα εκτέλεσης. Η πατρίδα μου είναι για εμένα πιο σημαντική από τη μητέρα μου. Η μητέρα μου μού έδωσε ζωή, αλλά η χώρα μου μού έδωσε ιδανικά και αξίες για να προχωρήσω. Αποφάσισα να φύγω για να μπορώ να υψώσω τη φωνή μου, από το να σκοτωθώ”, δήλωσε η Ζαρίφα Γκαφάρι μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN.

“Είμαι εδώ για να υψώσω τη φωνή των γυναικών όλης της χώρας που δεν μπορούν να μιλήσουν. Είμαι εδώ για να υψώσω την σημαία των σκέψεων τους και των ονείρων τους. Δεν είμαι εδώ γιατί αφήνω τη ματωμένη πατρίδα μου” πρόσθεσε.

“Σκέφτομαι πόσο εύκολα κατέστρεψαν τη ζωή μου, πόσο εύκολα έκοψαν τα φτερά μου, πόσο εύκολα κατέστρεψαν το σπίτι μου… τα πάντα. Ποτέ δεν είχα ονειρευτεί ότι θα ήμουν κάπου ως πρόσφυγας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα