Αφγανιστάν: Συνοδεία Ταλιμπάν οι τελευταίες αποχωρήσεις Αμερικανών μετά από κρυφή συμφωνία

Αφγανιστάν: Συνοδεία Ταλιμπάν οι τελευταίες αποχωρήσεις Αμερικανών μετά από κρυφή συμφωνία
Περιπολίες των Ταλιμπάν στην Καμπούλ AP Photo/Rahmat Gul

Οι Αμερικανοί χρειάστηκαν μυστική συμφωνία με τους Ταλιμπάν για να πραγματοποιήσουν τις τελευταίες αποχωρήσεις από την Καμπούλ.

H αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών στρατευμάτων από την Καμπούλ έγινε με την… αμέριστη βοήθεια των Ταλιμπάν.

Δεν πρόκειται για κάποιο αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά για αποκάλυψη στην οποία προχώρησε το CNN επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ που φυσικά, λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης, δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Ακολουθώντας το σχέδιο, το οποίο συμφωνήθηκε κρυφά, οι Αμερικανοί δημιούργησαν ένα είδος μυστικής πύλης στο αεροδρόμιο στην οποία εκπρόσωποι των Ταλιμπάν έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους.

Στη συνέχεια, πάντα συνοδεία δυνάμεων των Ταλιμπάν, οι Αμερικανοί μεταφέρονταν στα προσυμφωνημένα σημεία για την τελική τους αποχώρηση από την αφγανική πρωτεύουσα.

Οι Ταλιμπάν είχαν υποσχεθεί, στις μυστικές συνομιλίες, να παράσχουν μία όσο το δυνατόν πιο ασφαλή διέλευση στους Αμερικανούς προς το αεροδρόμιο, ανάγκη που έγινε πιο επιτακτική μετά την επίθεση αυτοκτονίας της προηγούμενης εβδομάδας στην οποία σκοτώθηκαν συνολικά 183 άτομα, μεταξύ αυτών και 13 Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Τέτοιου είδους διελεύσεις συνοδεία δυνάμεων των Ταλιμπάν έγιναν πολλές μέσα στην ημέρα, όπως σημειώνεται στα σχετικά ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα