Αυστραλία: 42χρονος έφτιαχνε fake wifi σε αεροδρόμια για να κλέβει προσωπικά δεδομένα

Διαβάζεται σε 1'
Αυστραλία: 42χρονος έφτιαχνε fake wifi σε αεροδρόμια για να κλέβει προσωπικά δεδομένα
Australian federal police

Ένας άνδρας φέρεται να δημιουργούσε ψεύτικα δωρεάν δίκτυα wifi στα αεροδρόμια της Αυστραλίας για να κλέβει δεδομένα επιβατών.

Ένας άνδρας κατηγορείται ότι δημιούργησε ψεύτικα δωρεάν δίκτυα wifi σε αεροδρόμια της Αυστραλίας και σε πτήσεις εσωτερικού για να υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα από ανυποψίαστους επιβάτες.

Ο 42χρονος άνδρας από τη Δυτική Αυστραλία αντιμετωπίζει εννέα κατηγορίες για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας ισχυρίζεται ότι ο άνδρας δημιούργησε “κλώνους” δικτύων που μιμούνταν τα νόμιμα δίκτυα για να εξαπατήσει τους χρήστες και να τους αναγκάσει να εισαγάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι ψεύτικες σελίδες φέρεται να δημιουργήθηκαν στα αεροδρόμια του Περθ, της Μελβούρνης και της Αδελαΐδας, σε πτήσεις εσωτερικού και σε άλλες τοποθεσίες.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα τον Απρίλιο, αφού μια αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι το προσωπικό της ανησυχούσε για ένα ύποπτο δίκτυο wifi που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης εσωτερικού.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι τα ψεύτικα δίκτυα οδηγούσαν τους χρήστες σε μια εικονική σελίδα που ζητούσε τα στοιχεία σύνδεσης μέσω email ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα στοιχεία αποθηκεύτηκαν στη συνέχεια στις συσκευές του άνδρα και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε άλλες προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών επικοινωνιών, φωτογραφιών, βίντεο ή τραπεζικών στοιχείων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα