Αυστρία: Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Διαβάζεται σε 1'
Ναυάγησαν οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης στην Αυστρία αφού η ακροδεξιά δεν τα βρήκε με το δεξιά.
- 12 Φεβρουαρίου 2025 17:55
Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης συνασπισμού στην Αυστρία με επικεφαλής το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερία (FPO) κατέρρευσαν, ανακοίνωσε ο ηγέτης του, Χέρμπερτ Κικλ.
Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει ότι ο Κικλ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν ότι δεν κατάφερε να συμφωνήσει με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (OVP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
«Μολονότι κάναμε υποχωρήσεις σε πολλά σημεία (…) οι συνομιλίες δυστυχώς δεν καρποφόρησαν» ανέφερε ο Κικλ, επιστρέφοντας στον πρόεδρο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που του είχε παραδώσει στις 6 Ιανουαρίου.