Αυστρία: Ματαιώθηκαν οι συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ για λόγους ασφαλείας

Διαβάζεται σε 1'
H Taylor Swift
H Taylor Swift Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP

Ματαιώθηκαν οι τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη μετά την αποκάλυψη σχεδίου τρομοκρατικής επίθεσης.

Τη ματαίωση των τριών συναυλιών που θα έδινε τις επόμενες ημέρες στη Βιέννη η αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, ανακοίνωσαν απόψε οι διοργανωτές, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από την αυστριακή αστυνομία πως συνελήφθησαν δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας μόλις 19 ετών, που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη.

Ένας Αυστριακός, ο οποίος «είχε ορκιστεί πίστη» στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος συνελήφθη το πρωί στην πόλη Τέρνιτς, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της Αστυνομίας Φραντς Ρουφ. «Ανακαλύψαμε προπαρασκευαστικές ενέργειες που εστίαζαν στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη», διευκρίνισε, συμπληρώνοντας πως στο σπίτι του 19χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν «χημικές ουσίες».

Ο νεαρός βρισκόταν σε επικοινωνία με άλλον ύποπτο, ο οποίος συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα στη Βιέννη.

Οι αυστριακές αρχές έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά την επίθεση που εξαπέλυσε τζιχαντιστής στις 2 Νοεμβρίου 2020 στη Βιέννη, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 23 τραυματίες. Ήταν η πρώτη τρομοκρατική επίθεση με ισλαμιστικό υπόβαθρο σε αυτήν τη χώρα των 9,1 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα