Αυστρία: Πρόστιμο 2.700 ευρώ σε χειρουργό που ακρωτηρίασε το λάθος πόδι ασθενούς

Αυστρία: Πρόστιμο 2.700 ευρώ σε χειρουργό που ακρωτηρίασε το λάθος πόδι ασθενούς
Χειρουργική επέμβαση shutterstock

Πρόστιμο 2.700 ευρώ επιβλήθηκε σε χειρουργό στην Αυστρία για τον ακρωτηριασμό του λάθος ποδιού ασθενούς. Αποδίδει την ενέργειά της σε "ανθρώπινο λάθος".

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο στην Αυστρία, με χειρουργό να ακρωτηριάζει το λάθος πόδι ενός ηλικιωμένου.

Η 43χρονη χειρουργός κατά τη διάρκεια της δίκης που διεξήχθη αυτές τις μέρες, είπε ότι οι ενέργειές της οφείλονταν σε “ανθρώπινο λάθος”, ωστόσο ο δικαστής την έκρινε ένοχη για βαριά αμέλεια και της επέβαλε πρόστιμο 2.700 ευρώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου.

Η χειρουργός, σύμφωνα με τον Guardian είχε σημαδέψει το λάθος πόδι του 82χρονου ασθενούς για ακρωτηριασμό ενόψει της επέμβασης τον Μάιο στην κεντρική πόλη Φρέισταντ, παρατηρώντας το λάθος δύο ημέρες μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης.

Το δικαστήριο επιδίκασε 5.000 ευρώ ως αποζημίωση συν τόκους στη χήρα του ασθενούς, ο οποίος πέθανε πριν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο.

Η χειρουργός είπε ότι υπήρχε σφάλμα στην αλυσίδα ελέγχου στο χειρουργείο. Έκτοτε μετακόμισε σε άλλη κλινική και μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η διοίκηση του εμπλεκόμενου ιδρύματος ανέφερε σε δήλωση ότι “οι αιτίες και οι συνθήκες αυτού του ιατρικού σφάλματος έχουν αναλυθεί λεπτομερώς”, έχουν γίνει οι απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες και συζητήθηκαν με την ομάδα ενώ παρέχεται και η κατάλληλη εκπαίδευση για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα