Αίγυπτος: Συμπλοκή μεταξύ Ισραηλινών Αράβων τουριστών και Αιγυπτίων στην πόλη Τάμπα

Διαβάζεται σε 2'
Συνοριακός σταθμός στην πόλη Τάμπα της Αιγύπτου στα σύνορα με το Ισραήλ
Συνοριακός σταθμός στην πόλη Τάμπα της Αιγύπτου στα σύνορα με το Ισραήλ (φωτογραφία αρχείου) Tsafrir Abayov/AP Photo

Τρεις τουρίστες Άραβες πολίτες του Ισραήλ και δύο Αιγύπτιοι εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο τραυματίστηκαν μετά τον καυγά που ξέσπασε σήμερα στην αιγυπτιακή πόλη Τάμπα.

Άγρια συμπλοκή μεταξύ τουριστών Αράβων πολιτών του Ισραήλ και Αιγυπτίων εργαζομένων σε ξενοδοχείο σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή (30/08) στην αιγυπτιακή πόλη Τάμπα, στα σύνορα με το Ισραήλ, δήλωσαν αιγυπτιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, με αποτέλεσμα πέντε άτομα συνολικά να τραυματιστούν.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο διαπληκτισμός και τα γρονθοκοπήματα άρχισαν όταν ένας Ισραηλινός Άραβας τουρίστας προσέβαλε φραστικά έναν Αιγύπτιο υπάλληλο του ξενοδοχείου, προκαλώντας συμπλοκή στην οποία ενεπλάκησαν και άλλοι τουρίστες και εργαζόμενοι.

Το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Qahera News μετέδωσε ότι ένας από τους Αιγύπτιους εργαζόμενους φέρει σοβαρά τραύματα και ότι ο καυγάς άρχισε μετά την άρνηση αρκετών τουριστών να πληρώσουν για τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου.

Επιθέσεις σημειώνονται περιστασιακά κατά Ισραηλινών στην Αίγυπτο μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

Την επομένη της έναρξης του πολέμου, δύο Ισραηλινοί τουρίστες και ο Αιγύπτιος οδηγός έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενός αστυνομικού στην Αλεξάνδρεια, στις ακτές της Μεσογείου, σηματοδοτώντας την πρώτη επίθεση αυτού του είδους κατά Ισραηλινών στην Αίγυπτο εδώ και δεκαετίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα